Vyberte stránku

Poprvé v letošní sezoně jsme na domácí půdě nedokázali zvítězit. Bod za remízu 1:1 si tak odvezl druhý tým soutěže a patrně největší sok v boji o špici tabulky – Olomučany. Utkání se hrálo na těžkém rozmáčeném terénu a kvalitu hry to poznamenalo. Přesto se bylo nač dívat a obě mužstva se o body rvala až do závěru. Hned v úvodu měli velkou příležitost hosté, když hlavička jejich útočníka zazvonila o břevno. V další velké šanci se hosté ocitli nedlouho poté. Po centru z levé strany ve vápně zakončoval Josef Štěpánek, ale vychytal jej Musil. Vavřinec zahrozil po akci Moravce, ale gólovou radost si nevychutnal.

Hostující mužstvo hrálo hodně dopředu, čímž neustále zaměstnávalo naši obranu, která však až na vyjímky pracovala spolehlivě. Naši konstruktivní hráči se stejně jako osobně bráněný Dvořáček do hry dostávali méně než je obvyklé, ale nutno dodat, že kombinační hra na daném terénu ani nebyla možná. První branku viděli diváci až ve druhé půli, kdy brankář Olomučan v souboji s výborně hrajícím Radimem Přikrylem neudržel míč a Radim jej chladnokrevně dopravil do sítě – 1:0. Na druhé straně hosté zahrozili nebezpečnou střelou, která orazítkovala tyč a podél brankové čáry míč naštěstí odskákal do bezpečí.

V další šanci domácích byl hlavní postavou opět Přikryl, když obešel hned několik protihráčů, ale gólovou radost mu zkazil Hebelka, který nešťastně srazil jeho střelu. Po dalším závaru ve vápně hostí pálil v dobré pozici nad \“Anty\“ Nečas. Hosté se pak deset minut před koncem dočkali vyrovnání. Po centru z pravé strany se našim obráncům nepodařilo míč odvrátit, ten se dostal až k Josefu Štěpánkovi, který se obtočil kolem bránícího hráče a přesnou střelou uzavřel střelecký účet utkání – 1:1. Dělba bodů byla podle předvedeného výkonu spravedlivá a pro Vavřinec znamená jistotu první příčky přes zimní přestávku. Navíc jen potvrdila naši korunovaci podzimním králem.

Vavřinec – Olomučany 1:1 (0:0); Přikryl – Štěpánek J.

Musil T. – Konečný – Novotný, Šindelka, Moravec A. – Nečas, Moravec, Hebelka, Hrazdíra – Přikryl, Dvořáček

Střídající: Burget, Králík

Nenastoupili: Zmeko, Kakáč

Co o nás napsali v Deníku:

Král podzimu na závěr remizoval