Vyberte stránku

Po ostudě v Adamově, jsme chtěli přistoupit k dalšímu zápasu na soupeřově hřišti zcela jinak. Hlavním úkolem bylo předvést poctivou hru a bodovat. Obojí chlapci beze zbytku splnili.

Hned od úvodních minut jsme se celkem překvapivě chopili iniciativy a zatímco domácí ještě rozebírali dojmy z poslední taneční zábavy, my ohrožovali jejich svatyni. Pohříchu jen ohrožovali, protože šance Manouška po gólu volaly. To Kotvrdovice se po deseti minutách dostali poprvé vážněji na naši polovinu a hned z toho byl gól. Při rohovém kopu si podle rozhodčího počínal nedovoleně Radim Manoušek a výsledkem byla penalta, kterou domácí exekutor s přehledem proměnil – 1:0.

Gól nás ale nezastavil a výsledkem bylo vyrovnání, které zařídil z velmi ostrého úhlu Honza Fabiánek – 1:1. Pak přišly další neproměněné šance a polo šance, za zmínku stojí třeba ta Zemachova, než se konečně prosadil bomber Březina. Dlouhý odkop Vágnera doskákal až na hrot k Břízovi, který překvapivě levou nohou poslal míč ke vzdálenější tyči – 1:2.

Před půlí ještě zaujal Michlíček, který ve tvrdém, ale férovém souboji tělo na tělo přetlačil svého soka. Ten bolestivě narazil na betonovou tribunu. Rozhodčí ocenil souboj žlutou kartou, pro Tomáše první po 38 zápasech v dorostu.

Po změně stran vyměnili domácí gólmana a zvýšili svoji aktivitu. Začali nás přehrávat a vytvářet si příležitosti ke skórování, jen je nedokázali využít. Nebezpečné byly jejich rohové kopy, kde se projevila jejich výšková převaha, ale neměli dostatek klidu v zakončení nebo nebezpečí odvrátily naše nadšené defenzivní vozby. Nutno podotknout, že je ve druhé půli Vágner s Partykem konečně taky dirigovali.

Do otevřené kotvrdovické obrany jsme měli hrozit z brejkových situací, ale pohříchu zůstával Březina na hrotu příliš osamocen nebo je neřešil úplně dobře. Proto přišlo prohození s Manouškem, který ale po několika dlouhých sprintech úplně vyfoukl a nahradil ho čerstvý Kočí. To už jsme vedli o dvě branky, když se Jan Fabiánek pokusil ze střední vzdálenosti vystřelit. Jeho slabá střely by nemohla gólmana ohrozit, kdyby na mokrém terénu nepodklouzl. Míč se tudíž dokutálel do odkryté branky – 1:3.

Dorostenci tak zvítězili po velmi bojovném výkonu a dobře zvolené taktice, kterou hráči na sto procent splnili a kterou si nechám pro sebe. 😉 Za zmínku stojí i fakt, že Honza Kocourek musel vystřídat po křečích do obou nohou a stejný problém měli i další hráči.

Souvislosti

Statistika

Kotvrdovice – Vavřinec 1:3 (1:2); Fabiánek Jan (Březina), Březina (Vágner), Fabiánek Jan (Manoušek); ŽK: Michlíček

Sestava

Partyka – Vágner – Vybíhal, Cupák, Michlíček – Kocourek (85. Ševčík), Zemach, Nečas A., Fabiánek Jan, Manoušek (75. Kočí) – Březina