Vyberte stránku

Opět po roce se náš dorost zúčastnil kvalitně obsazeného halového turnaje dorostu Keramika Letovice Cup 2009.

Vavřinec – Boskovice 1:5

V prvním zápase nás čekaly Boskovice a než jsme se rozkoukali prohrávali jsme 0:2. Neskutečně pohybliví a techničtí hráči Boskovic nám dělali velké problémy, v rozehrávce jsme kupili chybu za chybou, gólman Partyka tým nepodržel a navíc rozehrával velmi nepřesně. V útoku jsme se nebli v podstatě schopni vůbec prosadit. Jediným trochu konkurenceschopným hráčem byl v prvním zápase Kocourek. Boskovice tedy zvítězily 1:5, gól vstřelil ze standartní situace Honza Fabiánek.

Branka: Fabiánek Jan
Partyka – Fabiánek J+J, Kocourek, Zemach – Cupák, Vágner, Kočí, Vybíhal

Vavřinec – Březová 0:4

Ve druhém utkání jsme nastoupili proti Březové, kterou jsme loni dokázali porazit. Tentokráte byl náš soupeř o poznání silnější. Do hry jsme se dostali víc než v prvním zápase, ale hrubé chyby v obraně nás neminuly ani tentokrát a jakmile jsme dostali první gól, naše hra šla dolů. Konečný vásledek 0:4.

Partyka – Kocourek, Cupák, Fabiánek Jan, Zemach – Fabiánek Jiří, Vágner, Kočí, Vybíhal

Vavřinec – Letovice 2:2

Třetí zápas proti Letovicím byl zcela jiný. Chlapci po vlažnějším začátku svůj výkon vylepšili. Konečně zachytal Partyka, který nás při šancích Letovic podržel a na druhé straně udeřil Honza Fabiánek – 1:0. Domácím Letovicím se podařilo vyrovnat, ale i podruhé jsme šli do vedení my, když se prosadil Honza Kocourek – 2:1. K odpoutání od posledního místa ve skupině jsme potřebovali vyhrát a to se nám nepodařilo, domácí totiž vyrovnali i podruhé – 2:2.

Branky: Fabiánek Jan, Kocourek
Partyka – Kocourek, Fabiánek Jiří, Fabiánek Jan, Zemach – Cupák, Vágner, Kočí, Vybíhal

Vavřinec – Kunštát 2:3

V zápase o 7. místo jsme tak nastoupili proti Kunštátu. Ani proti nim jsme se herně neztratili a šli do vedení. Opět skóroval Honza Fabiánek, když ho nechali kunštátší při autovém vhazování trestuhodně osamoceného – 1:0. Pak jsme měli několik vyložených šancí, ale nedokázali jsme skórovat. Kunštát přidal plyn a třemi góly vývoj zápasu otočil – 1:3. V samotném závěru korigoval na 2:3 Ivoš Cupák, ale na vyrovnání už nedošlo, což v konečném účtování znamenalo 8. místo.

Branky: Fabiánek Jan, Cupák
Partyka – Kocourek, Fabiánek Jiří, Fabiánek Jan, Zemach – Cupák, Vágner, Kočí, Vybíhal

Jak vlastně zhodnotit účast na turnaji? Všechny týmy, které jsme potkali hrají vyšší soutěže. Hra v jejich podání je velmi rychlá a tvrdá, plná pohybu, míčové ekvilibristiky, střelby. Našim dorostencům pravidlené srovnávání s takovými soupeři chybí. Pokud bychom chtěli na takovémhle turnaji uspět, museli by hráči sehrát více halových zápasů se silnějšími soupeři. Svou roli zde hraje i možnost ve velké hale trénovat, kterou bohužel nemáme. Bez tohoto nemůžeme na takto kvalitním turnaji výrazněji uspět. Na druhou stranu je třeba si říci, že Keramika Cup není pro nás vrcholem sezóny a je otázka jak moc zimní přípravu měnit kvůli jednomu turnaji.

Souvislosti