Vyberte stránku

Po zápase v Lysicích nás na domácí půdě čekal soupeř z popředí tabulky okresního přeboru, tým Rudice. Do zápasu jsme nastoupili díky zraněním, pracovním povinnostem a karetnímu trestu v silně kombinované sestavě.

Navzdory tomu jsme si v úvodu vypracovali územní převahu. Jeím výsledkem sice bylo několik standartních situací, ale gólová příležitost žádná. Pokud tedy nebudeme počítat opakovanou střelu Romana Šindelky po přímém kopu, která skončila na břevně. Soupeř hrozil nebezpečnými protiútoky a první se jim podařilo proměnit ve 24. minutě. Střílený centr vyrazil na hranici pokutového území gólman Novák. Tam ale číhal kanonýr Matuška a tvrdým lobem pod břevno otevřel skóre – 0:1. Naši borci měli v zápětí šanci na druhé straně, ale skóre se neměnilo. Druhý gól přidal po půlhodině hry opět Matuška, když se v pokutovém území orientoval nejlépe a opakovanou střelu poslal do sítě – 0:2.

Naši hráči vykřesali jiskřičku naděje v závěru prvního poločasu, když Roman Šindelka vyslal na pravé křídlo Saše Musila a jeho centr poslal z blízka do branky Tomáš Musil – 1:2. Nadějný stav ale nevydržel dlouho, hned po změně stran zkompletoval Matuška svůj hattrick – 1:3. V 51. minutě se nepovedl stoperovi Burgetovi odkop od vlastní brány a hostující útočník Zouhar chybu nemilosrdně potrestal. O několik minut později sice Tomáš Musil uvolnil Miloše Dvořáčka, který obešel několik protihráčů i brankáře a snížil na 2:4. Na zvrat ale naši borci neměli, Rudice měla zápas pevně ve svých rukou.

Statistika

Vavřnec – Rudice 2:4 (1:2); 40. T. Musil (A. Musil), 56. Dvořáček (T. Musil)

Sestava

Novák – Moravec A., Burget, Jelínek, Novotný – Dokoupil, Přikryl Roman (46. Cupák), Šindelka Roman (49. Zemach), Musil A. (60. Kakáč) – Dvořáček, Musil T.