Vyberte stránku

Vavřinecký dorost versus domácí střelec Tajnai – 0:5, tak nějak by se dal bez nadsázky popsat nedělní zápas dorostu. Naše myšlenky na bodový zisk z Jedovnic se rozplynuly hned v úvodních minutách. Domácí nechtěli připustit další podobný zápas, jaký odehráli s naším dorostem na podzim v Blansku a do dorostenců se pustili s chutí a vervou.

Kdo někdy viděl v poslední době hrát dorost Jedovnic, ví jak je důležité uhlídat útočníka Tajnaie. Na podzim se nám to podařilo, včera nikoliv. Domácí útočník, jehož kvality značně převyšují rozměry okresního přeboru dorostu, dělal Michlíčkovi velké problémy. Navíc dostával ze záložní formace dostatek kvalitních přihrávek se kterými si věděl rady. Sečteno a podtrženo, první půlhodinu se hrálo na jednu branku a kdyby to bylo 5:0 pro domácí, byl by výsledek ještě hodně milosrdný. Jenže Tajnai se trefil jenom jednou, když se odpoutal od Michlíčka a Partyka se za střelou nepochopitelně pouze ohlédl – 1:0.

Po půlhodince dorostenci pochopili, že se s Jedovnicemi ve středu pole hrát nedá a posílali míč častěji po stranách a hned z toho bylo několik dobrých až velmi dobrých příležitostí. Dvakrát zatáhl míč do vápna Honza Fabiánek, Březina zkoušel z úhlu chytrou střelu k tyči. Možná se to zdá být myšlenka kacířská, ale do přestávky mohlo být klidně srovnáno. Jenže nebylo.

Domácí po příchodu z kabin brzy přidali druhý gól a jejich herní převaha snad byla ještě větší než v první půli. Naši dorostenci se sice snažili, ale marně, šlapali vodu. Absence poctivého tréninku se ukazovala v celé své nahotě. Popravdě si ale všechny góly přesně nepamatuji. V paměti mě utkvěla špatná komunikace mezi stoperem Vágnerem a gólmanem Partykou, které obelstil Tajnai nebo třeba podobná situace při přímém kopu domácích, kdy podobně mlčeli Jirka Fabiánek a opět gólman.

Hráčský potenciál v našem dorosteneckém týmu je na úplně jiné kvalitativní úrovni, než mládenci na jaře předvádějí. Bez tréninku se to ale pánové nezlepší i kdyby na střídačce stál sám Brückner…

Statistika

Jedovnice – Vavřinec 5:0 (1:0); ŽK: Michlíček, Fabiánek Jiří

Sestava

Partyka – Nečas, Vágner, Fabiánek Jiří, Michlíček – Kocourek, Cupák, Zemach, Fabiánek Jan, Manoušek – Březina