Vyberte stránku

Tým přípravky si zpestřil zimní přípravu účastí na tradičním halovém turnaji v Letovicích. Turnaj byl zároveň výbornou prověrkou na jaro, protože s většinou týmů se budeme potkávat v elitní skupině A okresní soutěže. V jednotlivých reportech nenajdete příliš zmínky o neměnné obranné dvojici Kakáč – Slouka, která pracovala po celý turnaj velmi dobře. Kluci byli základem pro naše útočné pojetí a skvěle zastavovali brejky soupeřů.

\"…ALTERNATE

Turnaj pro nás začal zápasem s Kunštátem, ve kterém jsme si především zvykali na prostředí a pravidla turnaje. Zápas byl vyrovnaný, pohledných akcí bylo málo, ale tu nejdůležitější přetavil Tomáš Gregor ve vítězný gól. Po rohu Matěje Kadlece parádně trefil ve skrumáži vysoký míč a prostřelil brankáře. Velkou šanci měl i Roman Moravec, který však nastřelil jen spojnici břevna a tyče.

Vavřinec – Kunštát 1:0; Gregor

\"…ALTERNATE

\"…ALTERNATE

Druhý zápas jsme začali lépe než Boskovice B a vypracovali jsme si i 2 velké šance. V první pálil Matěj Kadlec těsně mimo, v té druhé už Roman Moravec trefil z levé strany přesně ke vzdálenější tyči. Boskovice přidali na obrátkách až ke konci zápasu, ale všechny závary vyřešila naše obrana ve spolupráci s brankářem Blažkem.

Vavřinec – Boskovice B 1:0; Moravec Roman

\"…ALTERNATE

Už jistý posup do semifinále nám umožnil dát v posledním zápase s Letovicemi více prostoru i náhradníkům. Kluci navíc zvládli začátek a dostali se do vedení, když dlouhý výkop brankáře Blažka skončil až v domácí síti. Letovice pak sice vyrovnali, ale vedení nám vrátil Roman Morvaec. Letovice ještě stihly vyrovnat, ale remíza už nám první místo ve skupině nemohla sebrat.

Letovice – Vavřinec 2:2; Blažek, Moravec Roman

\"…ALTERNATE

\"…ALTERNATE

\"…ALTERNATE

V semifinále nás čekal tým Rájce, který se prosazoval zejména svým silovým pojetím. Našim spíše technickým hráčům to velmi vyhovovalo a sehráli jsme nejlepší utkání na turnaji. Rájec se prakticky nedostal za půlku, ale díky dobré obraně a vynikajícímu brankáři uhájili čisté konto po celých 10 minut. Roman Moravec trefil břevno a dvě velké šance mu zlikvidoval brankář. Štěstí zkoušeli i Slouka a Gregor, ale nepřesně. A když Rájecký brankář chytil i gólové střely Toma Gregora a Matěje Kadlece, dospělo utkání až k penaltovému rozstřelu. V poslední sérii jsme bohužel trefili pouze tyč a Rájec tak mohl slavit postup do finále.

Semifinále: Vavřinec – Rájec 0:0 (2:3 pen.)

\"…ALTERNATE

V zápase o třetí místo jsme se shodou okolností utkali podruhé s Letovicemi. Zápas byl opět v naší režii, ale střelecká nemohoucnost nás opět stála lepší výsledek. Kombinační hrou v poli jsme soupeře vytrvale přehrávali, ale před brankou jsme se do šancí dostávali jen zřídka a naše zakončení bylo přímo žalostné. Matěj Kadlec netrefil branku, Roman Moravec jej třikrát napodobil. Tomáš Gregor šel dvakrát sám na bránu, ale v prvním případě byl faulován a v druhém nezpracoval míč. Zápas tak rozhodla naše hrubka, kdy jsme při rozehrávce nabídli soupeři míč přímo před nekrytou branku.

O 3. místo: Vavřinec – Letovice 0:1

Turnaj nám ukázal, že v elitní skupině nejsme rozhodně náhodou a že naši hráči se můžou směle měřit s nejsilnějšími soupeři.

Sestava:

Blažek – Slouka, Kakáč – Moravec R., Kadlec – Gregor (Moravec O., Čachotská, Čejka)