Vyberte stránku

Hororový začátek zápasu prožila přípravka ve 3. kole na hřišti ve Sloupu. Hostující Knínice nám během 6 minut nasázeli tři góly a my jsme si za tu dobu téměř nekopli. Přihrávky byly povětšinou nepřesné, byli jsme u všeho až druzí a nedařilo se nám ani prosazovat jeden na jednoho. První branku nám vstřelil hráč hostů, který nerušeně prošel celé hřiště jeho středem a sám také zakončil. Druhá branka padla po ráně z dálky, která zapadla pod břevno naší branky. Třetí branku jsme soupeři darovali zcela vyloženě vlastní hrubicí!

Soupeř si vypracoval i další šance a bylo jen dílem štěstí a občas také naší zásluhou, že jsme neinkasovali další branky. Po deseti minutách však tlak hostů úplně opadl a obraz hry se zrcadlově otočil. Velmi silná obrana Knínic byla až do poločasu přetížená a nám se podařilo vstřelit velmi důležitý gól. Po rohu Matěje Kadlece se krkem a uchem prosadil Roman Moravec. Ve velké šanci se zjevil i Ondra Moravec, ale před brankou dostal míč na paty a než jej zkrotil byli u něj obránci. Roman a Matěj se pokoušeli překvapit hosty z dálky, ale ke gólu to nevedlo.

Gólově se prosadil až Tomáš Gregor, který nejprve po šikovném prostrčení šel sám na brankáře a hned o dvě minuty později srovnal na 3:3 přesnou hlavičkou. Vytvořili jsme si i další šance, ale končily mimo nebo u brankáře. V závěru první půle ještě zahrozili hosté, ale jejich přímé kopy končily mimo nebo na hlavách obránců. V druhé půli se šance přelévaly z jedné strany na druhou. Svoje šance však ani jeden z týmů nevyužil. Až v samém závěru jsme neuhlídali rozehrávání rohového kopu a hostující stoper křížnou střelou zajistil hostům vítězství.

Zápas byl těžký a kluci už poznali, že sami na vše nestačí a musí se naučit spolupracovat. To bude zřejmě cílem pro celou jarní část. Přestože máme velmi dobré hráče, často máme problém s finální přihrávkou. V přípravkářském věku jde především o skvělou techniku a základní herní návyky, což už ti nejlepší ovládají velmi slušně a měli by se posunout dál. Vývoj zápasu trochu kazila dešťová přeháňka a atmosféru hodně kazil jeden z hostujících „trenérů“, který se např. dožadoval pískání hry na zemi, odpískání každého šťouchnutí apod. Zápas byl kvůli němu několikrát zbytečně přerušen, přestože rozhodčí pískal absolutní rovinu.

Vavřinec – Knínice 3:4 (3:3); Gregor 2, Moravec R.

Blažek – Šamalík, Kakáč, Slouka– Kadlec, Moravec R., Moravec O. – Gregor (Vybíhal, Čejka, Kadlecová)