Vyberte stránku

Miloš Dvořáček v blízké budoucnosti nepodstoupí plastiku křížového vazu, což v překladu znamená, že je s jeho aktivní kariérou zřejmě konec. Miloš si křížový vaz přetrhl v podzimním utkání proti Boskovicícm a od té doby není schopen hrát ani trénovat.

Miloš Dvořáček nastoupil v letošní sezóně k osmi zápasům v nichž vstřelil 4 góly. V posledních 5 sezónách odehrál 106 zápasů v nichž vstřelil 66 gólů. Fanouškům netřeba připomínat, že byl jedním s nejdůležitějších ofenzivních hráčů Vavřince a to i při nízké tréninkové účasti.

O tom, že se bez křížového vazu hrát kopaná nedá, by mohl mluvit například Jiří Vybíhal, který o něj přišel před několika lety při utkání v Adamově a od té doby se na hřiště nevrátil. Jiřímu brání v operaci, při níž by mu byl chybějící křížový vaz nahrazen plastikou mírná nadváha, Milošovi pracovní zaneprázdnění.

Pokud připočítáme i Jiřího Novotného, jenž si koleno vážně zranil v postupovém utkání v Olomučanech, máme už tři klíčové kmenové hráče o něž jsme v posledních letech přišli po zranění kolene.

Zranění křížového vazu si v letní přestávce (na turnaji v malé kopané) způsobil i Michal Rybář. I on zkoušel bez křížového vazu návrat na hřiště, ale ani jemu se to nepodařilo. V nejbližších týdnech se proto podrobí plastice křížového vazu.

Souvislosti