Vyberte stránku

Překvapení připravil před zápasem pro domácí diváky trenér Pokoj, když nevyužil možnosti nastoupit v základní sestavě. Další překvapení připravil Michael Kočí, když si v sobotu způsobil tržnou ránu na koleni a na zápas se dostavil s pomocí berlí, s nimiž se fotbal zrovna moc hrát nedá.

Třetí překvapení měli na svědomí hostující hráči, kteří hned ve 2. minutě otevřeli skóre šestibodového utkání – 0:1. Po nevydařeném zápase ve Vískách teda začátek nic moc. Vavřinečtí ale zbraně nesložili a i když předváděné hře něco chybělo k dokonalosti, nesla své ovoce. První takový ovocný plod zajistil Libor Klimeš, po sklepnutí Radima Přikryla. Zamířil mezi obránce a z pravé strany napálil míč přímo do šibenice – 1:1. Paráda!

Po dvaceti minutách si udělal výlet před vápno Toník Moravec. Přihrál míč Fabiánkovi, jehož střela byla zblokována. Míč si ale našel opět Tonda a tvrdě vypálil. Gólman míč neudržel a nejlépe se zorientoval Radim Přikryl – 2:1.

Po necelé půlhodince hosté srovnali, když parádní střelu z dálky poslali Musilovi do horního růžku – 2:2. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Do vápna se prosmýkl Roman Přikryl jehož střela skončila na tyči, míč se dostal ke Klimešovi, který bombou prostřelil vše co mu stálo v cestě – 3:2

Do druhé půle kouč přecejen prostřídal a postavil se doprostřed obrany. Na pravé straně Wutku vystřídal Slouka. Na výkonu domácích byla přítomnost Pokoje znát. Tým se uklidnil a začal si vytvářet šance, jenže v koncovce se nedařilo. Po slibné desetiminutovce tak přišel menší útlum. Na Romanu Přikrylovi a Honzovi Fabiánkovi byla patrná herní pauza. Ani jeden z nich nebyl tak dominantní jak sme byli na podzim zvyklí, Honza ztratil několik zbytečných míčů. Na levé straně hrál ve druhé půli Rosťa Burget a bylo cítit, že na tomto postu dlouho nehrál. Zaběhlé automatizmy nefungovaly. Míč nechodil ani po druhé straně, kde zase pro změnu nefungovala spolupráce Slouka – Nečas.

Hosté přidali na důrazu, chopili se taktovky a vytvořili si převahu, obrana TJV pracovala na plné obrátky. Naštěstí téměř bezchybně. Co prošlo chytil Musil. Kombinaci Vavřinci ztěžoval hrbolatý terén, který po zimní přestávce ještě není v plné vegetační kondici. Hosté se s tím nijak nepárali a svoje akce rozjížděli nakopáváním dlouhých míčů.

V samotném závěru, kdy rozhodčí Barák nastavoval, vyhrál Michlíček souboj na půli, poslal Radima Přikryla do brejku a ten pečetil na konečných 4:2.

Statistika

Vavřinec – Kunštát B 4:2 (3:2); Góly: 8. Klimeš (Přikryl Ra.), 18. Přikryl Ra. (Moravec), 29. Klimeš (Přikryl Ro.), 90. Přikryl Ra. (Michlíček); Rozhodčí: Barák – Flek; Návštěva 60 diváků

Sestava: Musil – Wutka (46. Slouka), Burget, Sígl, Moravec – Nečas, Přikryl Roman, Fabiánek, Kovařík (46. Pokoj) – Klimeš (88. Michlíček), Přikryl Radim

Nenastoupili: Kakáč, Beneš, Vágner, Vybíhal, Rybář