Vyberte stránku

Že se na vavřinecký záložní tým vyplatí chodit, o tom se v sobotu opět přesvědčili fandové i fanynky kopané, jakož i náhodní kolemjdoucí. Zápas Benfiky totiž za 20,- Kčs nabídl devět gólů, několikerý zvrat, pěknou kopanou a nakonec i vítězství domácího týmu.

Vavřinečtí sice měli od začátku trvalou převahu, ale nedokázali z ní nic vytěžit. Akce tlačili po pravé straně, jenže míče od Michlíčka i Kubíka končily všude jinde než tam kde měly. Tu v zámezí, tu za plotem, tu na soupeřových kopačkách. Akce středem narážely na dobře organizovanou obranu hostí, kteří před vlastním vápnem vytvořili neprostupný val a když se o střelbu z větší vzdálenosti pokoušel Moravec, míče končily vedle brány. Na levou stranu hráči trochu zapomínali a to bylo možná škoda, Pedro Vágner tak dokončil poločas v suchém dresu.

Podobně na tom byl na hrotu Marek Hudec i on dokončil půli s suchém triku, ale oproti Pedrovi o poznání slavnější. Vzduchem mu totiž míče odebral stoper Černohlávek a po zemi to nebylo o mnoho lepší. Jen jednou se podařilo Kakáčovi parádně prostrčit míč mezi obránce tak šikovně, že Hudec si míč posunul a napálil ho do Klimešova vinglu 1:0.

Jenže i hosté vystrčili ofenzivní růžky a stačilo jim na to snad pět posledních minut a dvě povedené akce a po půli vedli. Nejprve zakončili povedenou akci po pravé straně parádní bombou na první tyč a následně na třikrát dostali do sítě rohový kop – 1:2.

Poločasová rozprava vavřineckým pomohla, jejich akce dostaly trochu více agresivity, přímočarosti a taky zakončení. Fanoušky mohl zaujmout veterán Roman Moravec, jenž ve druhé půli už tolik nestřílel, ale o to více rozdával fotbalové radosti. Tu si povodil jednoho, dva nebo i tři soupeře, vtipně uvolňoval své spoluhráče. Ten kdo ho ale věhlasem překonal, byl už zmíněný Marek Hudec. Kopačky na jeho nohách byly totiž vskutku střelecké a ve druhé půli přidal neuvěřitelné tři zásahy. Ze stavu 1:2 tak bylo rázem 4:2.

Skalice se ale vrátila do zápasu i po zranění jednoho z jejich hráčů. Dvěma góly hlavou srovnala na 4:4 a už to vypadalo, že zápas dělbou bodů skončí. Dvě minuty před koncem ale zahrával Michal Rybář rohový kop, Hudec svým pohybem strhl tři bránící hráče na první tyč a na druhé tyči hlavičkoval do odkryté branky osamocený Fabiánek – 5:4.

Benfika Vavřinec – Skalice B 5:4 (1:2); 4x Hudec, Fabiánek Jiří

Sestava: Novák – Kočí M., Rybář J., Rybář M. – Kubík (Razák), Kakáč, Musil A., Moravec R. (Fabiánek), Vágner (Kočí R.) – Michlíček (Březina), Hudec