Vyberte stránku
\"Vavřinec

Vavřinecká fotbalová mašina se po výborném úvodu sezóny zakuckala podruhé za sebou. Do Vavřince přijeli sousedé z Šošůvky, jejichž dosavadní výsledky se těm našim velmi podobají. Jak se ukázalo na hřišti, soupeř to byl rozhodně hratelný. Bohužel vavřinečtí fotbalisté nebyli v dobrém rozpoložení a náboj derby byste na hřišti hledali marně. Nedostatečný pohyb hráčů bez míče, zdlouhavý přechod do útoku, celá řada nepřesností a mizerná koncovka nám nedovolily pomýšlet na příznivý stav skóre.

Výsledkem byla jedna velká nula na našem kontě vstřelených branek. V těch lepších momentech našeho snažení, kdy jsme míč udrželi na zemi a přesnou kombinací rozebírali oranžový val soupeře, jsme Šošůvku tlačili k její šestnáctce. Po inkasovaném gólu se nám již dařilo méně. V utkání jsme si vypracovali čtyři dobré příležitosti, ale dopravit míč do sítě byl pro nás neřešitelný problém.

Utkání příliš fotbalové krásy nenabídlo, protože obě mužstva měla problém při přechodu do útoku. Místy tak byla k vidění nakopávaná jako ve fotbalovém pralese. Zatímco my jsme se mezi tím snažili kombinačně proniknout soupeřovou obranou, Šošůvka se soustředila na napadání a rychlé brejky. Byli to hosté kdo poprvé zkusil štěstí střelou z dálky a Musil měl u tyče plné ruce práce. V další šanci byli opět hosté a ani tentokrát neskončil míč v síti, když ani nadvakrát nedokázali z úhlu prostřelit brankáře.

Vavařinecký tým postupem času zpřesnil kombinaci a vypracoval si dvě velké šance. V obou případech zakončoval Roman Šindelka a v obou případech bylo vzrušení zbytečné. Poté však přišla rána z čistého nebe. Hostující záloha protlačila míč přes naši pravou stranu na hranici pokutového území a gólová nabídka prolétla kolem hráčů po hranici malého vápna až na zadní tyč, kde číhal nehlídaný krajní záložník Šošůvky 0:1.

Naše hra pak opět ztratila na kvalitě. Viditelně se nám nechtělo běhat a hráč, který získal míč, měl často velmi omezené možnosti jak s míčem naložit. Znovu promíchaná sestava bez rozpoznatelných změn v personálním složení, prožívala chvíle zmaru. Herní styl založený na pohybu a kvalitní rozehrávce trpěl nemohoucností. Šošůvka také zrovna neexcelovala, ale ze své herní mizérie si alespoň dokázala vytvářet šance. Ve druhé půli dokonce nastřelila tyč po průniku do naší šestnácky a křížné střele podél brankáře.

Vavřinec se snažil napnout síly do útoku a potvrdit svoje lepší druhé poločasy z předchozích utkání. Máme však bohužel pouze jednu rychlost při přechodu do útoku a přestože se v útoku potkali pořízci Klimeš s Hudcem, tak jsme si nedokázali poradit ani s nakopnutými míči. Velmi slabá rozehrávka se projevila zejména v druhé půli. Naši špatně bránící záložníci si nedokázali poradit ani s odraženými míči, které sice dopravili na soupeřovu polovinu, ale bohužel buď k nohám stoperů nebo k rohovému praporku. Naši největší šanci zazdil po centru Šindelky Klimeš, který v dobré pozici hlavou netrefil branku.

Hosté měli v závěru utkání jetě dvě velké šance. Nejprve Musil vyrazil tvrdou ránu pod břevno a v samotném závěru zlikvidoval i samostatný nájezd útočníka v oranžovém dresu. Zápas se nepovedl hned několika hráčům v zeleném a sáhnout do svědomí by si měl každý, kdo opouštěl hřiště v téměř suchém triku. Takto se o body opravdu nehraje a v derby teprve ne. Náš nedělní výkon by rozhodně nestačil ani na naše loňské soupeře ve třetí třídě. Šošůvka se herně také spíše trápila, ale přesto si odvezla velmi laciné tři body.

Vavřinec – Šošůvka 0:1 (0:1)

Sestava: Musil T. – Moravec, Pokoj, Sígl, Rybář – Přikryl Radim, Fabiánek Jan, Šindelka, Nečas –Klimeš, Přikryl Roman

Náhradníci: Hudec, Musil A., Kakáč, Novák

Realizační tým: Blézl, Vybíhal, Kadlec