Vyberte stránku

korenec-14-1Výsledkové trápení pokračuje i po zápase v Kořenci. Vavřinec opět předvedl slušnou hru v poli, ale byl zoufale neefektivní v produkci gólů. Kořeneckým fotbalistům jsme se určitě vyrovnali v mnoha ohledech, ale nenašli jsme ve svém středu ani jediného úspěšného střelce.

Třikrát zvonila branková konstrukce, dvakrát se naše střela otřela jen o boční síť, dvakrát proletěl dobře centrovaný míč po malém vápně a zaznamenali jsme i střelecké pokusy z dálky. Výsledkem je však podruhé za sebou nula v kolonce vstřelených branek. Naopak domácí se svojí produktivitou trápit nemusí, mají totiž Meluzína. Ten se během zápasu dostal do šesti šancí a čtyři proměnil. Hrozivě vypadající skóre tak příliš neodpovídá předvedené hře, ale fotbal se hraje na góly a ty stříleli pouze domácí.

Hned v úvodu zápasu nás Kořenec nachytal na švestkách. Dvakrát po sobě jsme propadli při bránění na levé straně a centr do vápna našel na penaltě osamoceného Meluzína, který poslal míč skákavou střelou k tyči. Špatný úvod zápasu jsme se snažili odčinit a s přibývajícími minutami jsme se s míčem posouvali na polovinu domácích čím dál častěji. Na Klimešův centr Kovařík nedoskočil, Kovaříkovy a Přikrylovy střely ze střední vzdálenosti mířily mimo branku, první střelu Romana Šindelky vytěsnil brankář na roh, druhá pouze zazvonila o tyč. Kořenec se nenechal zahanbit a po chybě na pravé straně pálil do připraveného Musila jeden z útočníků. Brankář měl co dělat i s přímým kopem mířeným pod břevno a stopeři v poslední chvíli zblokovali velmi dobrý pokus ze skrumáže před brankou. Kořenečtí neproměnili ani samostatný nájezd, který útočník zakončil jen do kopřiv za brankou.

V poslední minutě prvního poločasu nás však domácí opět potrestali za laxní bránění. Centr z naší levé strany našel na středu nepokrytého Meluzína.Ten si míč sice špatně zpracoval, ale s dobíhajícím, Přikrylem si poradil a technicky zakončil přes vyběhnutého brankáře. Zbraně jsme nesložili ani v druhém dějství, ale kýžený gól stále nepřicházel. Kočího dalekonosná rána opět jen rozezvučela tyč. Klimeš se uvolnil přes obránce a levačkou napálil míč do boční sítě. Skvělý pas za obranu o krok nedoběhl Anty Nečas a třešničkou na dortu bylo nastřelené břevno. Na druhé straně se postupem času otevíralo okének čím dál víc a využít toho uměl všudybyl Meluzín. Musil sice chytil jeho překvapivou střelu z dálky a vyrazil dvě střely po nájezdech, ale na umístěnou ránu do horního rohu už dosáhnout nemohl.

Před koncem pak nejlepší hráč na hřišti přidal čtvrtou branku, když po samostatném nájezdu obešel i brankáře a do prázdné brány pečetil vítězství. Vavřinec tak opět zklamal v ofenzívě, která byla donedávna jeho hlavní zbraní. Doposud získané body nám stále ještě zajišťují klidný pohledu na tabulku, ale pokud se nechceme přes zimu strachovat o setrvání v soutěži, musíme zlomit černou sérii výsledků. A nejlépe hned ve dvou následujících domácích zápasech, v nichž přivítáme silné celky Jedovnic a Vilémovic.

Kořenec – Vavřinec 4:0 (2:0)

Sestava: Musil T. – Moravec, Přikryl Roman, Sígl, Klimeš – Musil A., Fabiánek Jan, Nečas, Kočí M. – Kovařík, Šindelka

Náhradníci: Burget, Kakáč, Rybář, Novák

Realizační tým: Pokoj, Kadlec