Vyberte stránku
\"Jiří

Po dvou úspěšných letech odchází z Vavřince trenér Jiří Pokoj. Na týmovém srazu po posledních podzimních zápasech oznámil, že již nebude pokračovat ani jako hráč ani jako trenér TJ Vavřinec. Za odvedenou práci mu jménem celého klubu poděkoval Radek Štolpa a při odchodu trenéra vyprovázel potlesk všech přítomných.

Čenda tým převzal v lednu 2012, kdy jsme s 15 body po podzimu okupovali předposlední pozici ve 3. třídě. Zcela se změnily zaběhnuté tréninkové rutiny i přístup k fotbalu a již po několika málo zápasech bylo na týmu patrné zlepšení. Vavřinec se bez větších starostí v soutěži zachránil a skončil na 11. pozici se ziskem 31 bodů.

Od sezony 2012/13 již byl Čenda hrajícím trenérem, přišlo několik dalších posil a výsledkem byl postup do okresního přeboru. Po úvodní prohře odehrál Vavřinec několik velmi dobrých utkání a dokonce vystoupal až na průběžnou první příčku. Od půli podzimní části se nám již nedařilo herně ani výsledkově a trenér Pokoj se tak s vavřineckou kopanou loučí na 8. místě okresního přeboru se ziskem 19 bodů.

Za odvedenou práci patří trenérovi velký dík. Je bezesporu fotbalovým nadšencem a své nadšení dokázal přenést na celý tým. Jeho treninky pomohly mnoha hráčům k lepším výkonům a Čendův rukopis je nesmazatelně spojen s jedním z nejlepších období vavřinecké kopané za dlouhé roky.