Vyberte stránku

Před zápasem se záložním týmem Kořence měl na čele kouč Zmeko několik velmi hlubokých vrásek na čele, neboť se svých oveček nemohl dopočítat. Petr Vágner s Růžičkou byli v zaměstnání, Slouka na kole, zraněn je Hudec a Michlíček.

Nakonec vše dobře dopadlo, sestava měla slušnou podobu, hra v poli pak celkem hlavu i patu. Na stoperu nastoupil Tonda Razák a na kraj obrany se postavil ztracený syn Jirka Rybář. Michal Rybář si vyzkoušel střed pole, Březina levou zálohu a kapitán Vybíhal post útočníka.

Hra se v úmorném vedru vedla kombinační a pěkná oběma týmům, více však tomu našemu. Nebyla to žádná bouchaná bez rozmyslu, i když občas trochu přesnosti v kombinaci i zakončení chybělo.

Skóre otevřel hlavou Pavel Zmeko, několik šancí měl Vybíhal, vysoko nad bránu střílel Michal Rybář, betony vyprášil hostujícímu gólmanovi Kubík. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, když jejich záložníci byli opravdu rychlí a šikovní, ale žádnou akci nedotáhli do zdárného konce. Jeden samostatný únik lapil Kočí, další šance po rohovém kopu skončila na břevně. Když pak Zmeko proměnil pokutový kop, šlo se do kabin za stavu 2:0.

Ve druhé půli už Vavřinec tak výrazný nebyl, ze hřiště se odporoučel zraněný rychlík Franta Kubík, hra se vyrovnala. Z jednoho z mnoha rychlých protiútoků udeřil z nulového úhlu Zmeko a dvacet minut před koncem i Jiří Vybíhal – 4:0. Po té odstoupil zraněný Zmeko, ale Hudec se po chvíli zranil také. Vystřídat už nebylo kým a tak Martin pokračoval ve zvolněném tempu. Závěr utkání dohrávala Benfika o deseti, když odstoupil Jirka Fabiánek.

Statistika

Benfika – Kořenec B 4:0 (2:0); Góly: 14. Zmeko (Kakáč), 30. Zmeko, 53. Zmeko (), 70. Vybíhal (Vágner L.)