Vyberte stránku

Po krásném počasí v týdnu se o víkendu ochladilo, jakoby měla přijít zpátky zima. Přesto pokračovala jarní soutěž Okresního přeboru v kopané už svým čtvrtým zápasem.

Do zápasu jsme nastoupili bez Rychnovského, Nečase a Slouky. Všichni tři absentovali kvůli zraněním. V sestavě se tak objevil Tomáš Kakáč a poprvé na jaře i Jirka Rybář.

Od úvodních minut měli míč více na kopačkách hosté, ale naše obrana jim s větším či menším vypětím odolávala. Přecejen přijel tým z popřetí tabulky okresního přeboru. My jsme se snažili kombinovat a držet míč na našich kopačkách, což se nám příliš nedařilo. I přesto jsme v první půli několikrát ohrozili branku soupeře. Dost času a prostoru měl na střelu Jirka Rybář, ale mířil vedle. Tentýž hráč jen o několik minut později tečoval centr z pravé strany příliš silně a tak skončil opět mimo.

Zákrok na Radima Přikryla v pokutovém území byl penaltový, ale píšťalka sudího zůstala němá. O několik minut později zase rozhodčí vymyslel přímý kop proti Olešnici, přičemž obránci Přikrylovi neudělali vůbec nic a tak bylo na hřišti veselo. Přímý kop bohužel mířil jen do zdi.

Po půlhodince se při obranném zákroku zranil Radek Randula a musel střídat. Přeskupení našich řad jsme ale zvládli špatně. Chyba ve středu pole znamenala šanci, míč se při ní odrazil do boku, kam vyběhl gólman Musil, míč ale v jeho náruči neskončil. Soupeř vrátil míč před branku, kde byl nehlídán hostující Kubíček a skóroval – 0:1.

O přestávce pospíchal do zaměstnání Radim Přikryl, což byla škoda, protože tentokrát hrál opravdu s chutí. Na hřišti jej nahradil Suchý, který ale po deseti minutách střídal pro zranění. To mu způsobil soupeř svým zákrokem v pokutovém území. Na hřiště nastoupil Pavel Zmeko a naši hru oživil. Po chvíli se na pravém křídle hezky uvolnil slušně hrající Marek Hudec a krásnou přihrávkou našel na penaltě úplně volného Radima Kočího, který ale v luxusní pozici přestřelil.

V 67. minutě jsme se dopustili na levé straně nedovoleného zákroku. Hosté rozehráli standartní situaci předčasně, míč totiž rozhodně nebyl v klidu. Toho si ale nepovšiml hlavní ani pomezní rozhodčí. Dlouhý míč našel za nepřipravenou obranou šikovného Vrzala, který zkušeně zvýšil na 0:2.

Naši hráči tentokrát nehodili flintu do žita a odměnou jim bylo kousek štěstí při gólové akci. To se po dalším povedeném fíglu Hudce dostal centrovaný míč k Michalu Tajnaiovi, jehož střelu zblokoval hostující Šafařík do protipohybu gólmana Žíly – 1:2.

Ve zbylém čase jsme už skórovat nedokázali a tak si budeme muset na první jarní body ještě počkat. Za týden jedeme do Rudice na půdu vedoucího týmu tabulky. Ani jeden ze tří marodů se zřejmě hned tak brzy do sestavy nevrátí, a tak to budeme mít hodně těžké.

Statistika

Vavřinec – Olešnice 1:2 (0:1); Gól: 74. Tajnai; ŽK: Rybář Jiří, Tajnai, Přikryl Radim; Rozhodčí: Bureš, Fadrný Jiří, Ježek; Návštěva: 40 zmrzlých ale věrných diváků

Sestava: Musil – Michlíček, Přikryl Roman (c), Randula (29. Kočí, 76. Kadlec), Nowak – Rybář J., Fabiánek, Tajnai, Kakáč (88. Jakubčík) – Přikryl Radim (46. Suchý, 58. Zmeko), Hudec

Trenér: Štolpa, Novák