Vyberte stránku

Po odloženém zápase ve Vranové čekal na naše hráče teprve druhý zápas letošní sezóny. I tentokrát na domácí půdě a i tentokrát s cílem zvítězit a získat tři body. Hosté z Knínic jsou ale tradičním účastníkem III. Třídy a zkušené hráče doplnili o mladé, běhavé, rychlé, ale také šikovné hráče. V pěkném počasí tak byl vidět zajímavý fotbal, ve kterém měli naši hráči navrch.

Knínice hodně zkracovaly hřiště a se snažily hrát ofsajd systém, který jim ale nevycházel úplně bez chyb. Následkem toho se rýsovaly šance pro naše hráče a že jich bylo! Jenže naši hráči měli bohužel problémy v zakončení – chyběla jim přesnost. Až ve 26. minutě konečně protrhl střeleckou smůlu Roman Přikryl a poslal Vavřinec do vedení, jak jinak než po úniku při neúspěšném vystavení ofsajdu – 1:0. V těchto chvílích Vavřinec na hřišti dominoval, přicházely další a další šance a zdálo se být otázkou času, kdy přidáme druhý gól, vedení pojistíme a dovedeme utkání do vítězného konce.

Jenže stoprocentní šance Romana Přikryla skončila vedle prázdné branky, když obešel i gólmana Lorence. Obrovskou šanci měl Radim Přikryl i Vít Kovařík, ale nic z toho. Na druhé straně hostující Korčák bez přípravy napálil odražený míč po standartní situaci a parádní střela skončila v síti – 1:1.

Remízový stav vydržel pět minut. To si dvojice Vrana – Nowak počínala laxně v rozehrávce a další parádní střelu vyprodukoval Ščudla – 1:2. Z jasného utkání tak bylo rázem poločasové vedení hostí 1:2.

Po změně tentokrát nepřišel vavřinecký útlum. Přeskupená sestava si vytvořila několik dalších samostatných nájezdů, ale neporadil si Nowak, Radim Přikryl, ani Kovařík. Toužebně očekávané vyrovnání tak zařídili hosté sami, když si ostrý centr srazil do vlastní sítě Tomáš Trmač – 2:2.

Nutno dodat, že hosté odehráli druhou půli výborně a naší obraně zle zatápěli. Díky tomu byly k vidění zajímavé situace na obou stranách hřiště. Možná právě proto byla nakonec remíza i spravedlivá, ale tolik neproměněných šancí Vavřince v jednom zápase už nepamatujeme hodně dlouho.

Statistika

Vavřinec – Knínice 2:2 (1:2); Góly: 26. Přikryl Roman, 82. vlastní Trmač; Rozhodčí: Švancara, Stloukal, Kočí; ŽK: Rybář M., Fabiánek; Návštěva: 65 diváků

Sestava: Musil – Vrana (68. Slouka), Brichta (86. Kakáč T.), Nowak, Nečas – Michlíček (46. Kadlec), Přikryl Roman (c) (90. Manoušek), Rybář M., Fabiánek (59. Hudec) – Přikryl Radim, Kovařík

Trenér: Novák, Kadlec

H.P. : Brzobohatý