Vyberte stránku

Od Jarní brigády uběhly snad jen dva týdny a opět jsme se sešli ve sportovním areálu k nesportovní činnosti. Naše zásoby dřeva do udírny se totiž zmenšily na minimum rovnající se téměř nule. Téměř náhodou se nám podařilo sehnat nějaké to suché bukové dřevo, ke kterému se přidalo něco z pokácené třešně a švestky.

Nařezané a poštípané dřevo jsme navozili k naší udírně ve stánku v Parku a zbylou část jsme nanosili na půdu k uskladnění a doschnutí.

Pokud nám to nadšení brigádníků a dostatek dřeva na trhu dovolí, rádi bychom dřevěnou brigádu ještě jednou letos zopakovali. Tentokrát už zcela určitě budeme zpracovávat mokré palivo, a uskladníme je pro další sezóny. Chceme využít i možnost získat dřevo z obecního lesa. Rádi bychom tak předešli současné situaci, kdy jsme doplnili zásoby dřeva za pět minut dvanáct.

Dění ve sportovním areálu doplnila místní omladina, která využila přítomnost rodičů k hrám a radovánkám. Na závěr jsme si operativně opekli špekáčky na malém ohýnku, jako za starých časů.

Účastníci dřevěné brigády

Tomáš Musil, Jiří Vybíhal, Martin Hudec, Tomáš Vrana, Petr Nowak, Lukáš Březina, Lukáš Vymazal, Matěj Kadlec, Libor Novák, Petr Vágner, Aleš Blézl, Radek Štolpa