Vyberte stránku

Dokázali jsme porazit i nepříjemný Ostrov na jeho půdě a dál tak vedeme tabulku. Vítězství se však nerodilo lehce, přestože jsme zejména v prvním poločase byli lepším týmem. Úvod zápasu jsme zcela opanovali a to i bez absentujících útočníků Dvořáčka a Hebelky. V útoku nastoupilo na první poločas duo Přikryl – Roman Moravec a domácí obraně slušně zatápěli s podporou aktivní zálohy. V prvním poločase jsme se hned několikrát snažili ohrozit branku hostí z přímých kopů Honzy Konečného, které jsme však nedokázali usměrnit a tak je sesbíral pozorný brankář Ostrova.

Domácí se do vyložené šance v první půli nedostali, přesto šli do vedení. Sudí sice penaltový zákrok patrně neviděl, přesto jej posoudil jako faul!!! Jenže Burget ve skutečnosti nejprve odehrál míč a pak se srazil s domácím Grosem, který si \“penaltově\“ zakřičel a upadl. Sám jej pak bombou doprostřed brány proměnil. Když pak ve své šanci nemířil přesně aktivní Přikryl a neujaly se ani dalekonosné pokusy Burgeta a Tondy Moravce, skončil poločas 1:0.

Druhá půle byla již více vyrovnaná, přesto se nám podařilo vyrovnat, když si Roman Moravec ve vápně chytře obhodil obránce, který ho následně podrazil. Penaltu s přehledem proměnil rutinér Konečný. Ostrov poté několikrát zahrozil. Především průnik Grose, který šel sám na brankáře, volal po gólu. Nezvládl však v rychlosti kličku a míč mu utekl do zámezí. Po chytré přihrávce od lajny mířil jiný domácí útočník ve velké šanci nad bránu. Pak ale přišla rozhodující branka, kdy po přihrávce střídajícího Saše Musila chytrým lobem překonal domácího brankáře vavřinecký kapitán Roman Moravec.

V další velké šanci pak nezakončil řesně Saša Musil, který následně bezdůvodně strčil do obránce a byl ihned vyloučen! V infarktovém závěru jsme pak v 10 dokázali ubránit vítězství i přes drtivý tlak domácích. Ti se snažili prosadit nakopávanými míči, které však likvidovala pozorná vavřinecká obrana. Oslavili jsme tak vítězství 2:1 nad tradičním soupeřem a připsali si i tři body do tabulky pravdy. Stínem utkání byl krkolomný pád výborně hrajícího obránce Novotného, který byl natolik otřesen, že musel být vystřídán. Později se ukázalo, že utrpěl lehký otřes mozku a jeho start v příštím utkání je ohrožen.

Ostrov – Vavřinec 1:2

Branky: Gros – Konečný, Roman Moravec ; ČK Musil A.

Musil T. – Konečný – Zmeko, Moravec A., Novotný – Hrazdíra, Šindelka, Nečas, Burget – Moravec R., Přikryl

Střídající: Musil A., Slouka, Kakáč