Vyberte stránku

V zápase, který byl nuzný na fotbalové momenty se rozešli naši dorostenci se Sloupem smírně.

V téměř kompletní sestavě jsme začali od začátku aktivně a hráli převážně na polovině soupeře. Na lavičku usedl Honza Kocourek, který snad už doléčil vleklé problémy s tříslem. Do žádných větších šancí jsme se ale nedostávali, neboť sloupští pozorně bránili. V naší záložní řadě vázla oproti poslednímu zápasu v Ráječku kombinace, přihrávky nebyly dostatečně přesné, chyběl jim moment překvapení, trochu více pohybu. Výsledkem tudíž byly upracované centry ať už z levé nebo z pravé strany, které směřovaly na hlavy sloupských hráčů. Nezávislé pozorovatele tak mohla snad zaujmout jenom střela Březiny, která ale byla bez přesnosti i razance a likvidační zákrok od Pavla Hasoně na koleno Radima Manouška.

Po změně stran se obraz hry nezměnil. Sloup vystrkoval růžky sporadicky a po vystřídání Kuglera už pouze bránil. Oživení přinesl do hry Vavřince střídající Kocourek a po pěti minutách jeho pobytu se kopala penalta za faul na něj, kterou Zemach bez problémů proměnil. Herní sebevědomí hráčům okamžitě stouplo a hned to bylo vidět, ale nedokázali se prodrat do zakončení. A tak na druhé straně při ojedinělé akci fauloval Zemach evidentně mimo pokutové území, jenže rozhodčí nesmyslně odpískal penaltu, kterou Strachoň srovnal na 1:1.

Za nerozhodného stavu se Sloup osmělil a ze dvou brejků zle zahrozil, ale obránci ve spolupráci s gólmanem odolali. Na druhé straně jsme zahrávali několik standartních situací, jenže Březina, Honza ani Jirka Fabiánkovi nedokázali ani trefit branku. Utkání tak skončilo dělbou bodů.

Statistika

Vavřinec – Sloup 1:1 (0:0); 64. Zemach (pen.); ŽK: Kočí

Sestava

Sestava: Partyka – Vágner – Nečas A., Fabiánek Jiří, Michlíček – Cupák, Manoušek, Zemach, Fabiánek Jan – Březina, Kočí (59. Kocourek)

Nenastoupili: Vybíhal J., Ševčík