Vyberte stránku

Tenisové antukové hřiště v areálu TJ Vavřinec doznalo v sobotu drobných úprav. Před časem jsme totiž ve výboru řešili potřebu tréninkové plochy pro zimní období a antukové hřiště jsme zvolili jako nejvhodnější řešení. Původně jsme sice měli v úmyslu trénovat na hlavním hřišti, ale počasí ani stav hřiště nám to nedovolily.

Článek na závěr obsahuje video!

K řešení bylo hned několik nedostatků, které nás trápily a všechny se nám během sobotní dopolední brigády podařilo odstranit.

Sloupky na síť

Pro tenis nebo nohejbal byly sloupky bezesporu nezbytné, ale při fotbálku zavazely a hrozily zraněním. Sloupky jsme uřezali. Tonda Moravec vyrobil na roury zůstávající v zemi krytky. Odříznuté sloupky následně upravíme tak, aby se daly zasunout do stávajících tak, aby se síť dala znovu natáhnout.

\"…Krtyka

Krtyka na rouru zůstávající v zemi

Oprava plotu

Na straně k bývalé skládce byl plot poškozen. Převážná část poškozeného plotu se dala lehce opravit. Plot se totiž na spodní straně vyhákl z vodicího drátu a pomalu se začal rozplétat. Stačilo tedy přijít na to, jakým způsobem je plot spleten a navrátit jej do původního stavu, popřípadě si pomoci vázacím drátem.

\"…Oprava

Oprava plotu

Vodovodní šachta

Při budování antukových hřišť byl do jejich středu přiveden z kabin vodovodní řád pro zálivku antuky. Vodovodní šachta je překryta dřevěnými prkny, které při namoknutí nebezpečně kloužou. Proto jsme prkna překryli kobercem.

\"…ALTERNATE

Tonda Moravec při pokrývání vodovodní šachty

Zasíťování

Pro ochranu budovy se sociálním zařízením a společenskou místností, nazývanou mezi místní omladinou \“U Krba\“ a plotu na straně druhé jsme opatřili sítěmi nejenom branky na malou kopanou, ale i strany za nimi. Posloužily nám k tomu staré a díravé sítě z klasických branek na kopanou, které jsme osadili na branky. Za branky jsme natáhli síťě, které jsou na půdě v kabinách uloženy už několik desítek let a popravdě nám není úplně jasné, k jakému účelu byly zakoupeny. Na zasíťování se nicméně hodily náramně a svému účelu poslouží beze zbytku.

\"…ALTERNATE

Zasíťovaná branka a přípravy na osazení sítě za branku

\"…ALTERNATE

Probíhá věšení sítě

\"…ALTERNATE

Toník s úsměvem

\"…ALTERNATE

Už jen přivázat a je hotovo

\"…ALTERNATE

Síť na straně u kabin

\"…ALTERNATE

Síť na straně u skládky

Brigády se zúčastnili členové výboru Tonda Moravec, Tomáš Musil, Jirka vybíhal, který vše i nafotil, moje maličkost, s \“drobným\“ zpožděním se dostavil i Miloš Dvořáček a Radim Přikryl.

Videa