Vyberte stránku

Náš tým byl oslaben o nemocné tradiční opory Romana Moravce a Matěje Kadlece. Silně nachlazená Marcela Čachotská navíc nastoupila raději premiérově na postu brankáře. Přesto jsme proti velmi mladému týmu Blanska byli lepším týmem. Vzadu hráli velmi dobře Peťa Kakáč s Mirkem Sloukem, kteří navíc stíhali i útočit. Motorem zálohy byl tentokrát Tom Gregor, který podal velmi dobrý výkon a díky svému pohybu nechyběl na hřišti při ničem důležitém.

V první půli byla na našich hráčích znát přes rok stará zkušenost, kdy s Blanskem vysoko prohráli. Výsledkem byl trochu nepřesvědčivý výkon a několik chyb, po nichž měl soupeř možnost skórovat. Svou roli určitě sehrála i netradiční sestava. Soupeř nám nakonec gól nevstřelil, naopak do vedení jsme šli my. Tom Gregor doběhl slabou malou domů a zavěsil k tyči. Měli jsme další šance, ale Kryštof Blažek neproměnil dva samostatné nájezdy. Ondra Moravec se také dostal za obranu, ale nepochopitelně přestřelil! Další střely Ondry a Toma mířily vedle.

Ve druhé půli už jsme si plně uvědomovali, že jsme lepším týmem a soupeře jsme do hry příliš nepouštěli. Tom Gregor velmi brzy prokličkoval obranou a přidal další branku. O chvíli později se po levé straně proháčkoval s míčem Mirek Slouka a jeho odraženou střelu dorazil do sítě všudypřítomný Tom Gregor! Sestava se pak trochu promíchala, aby si vepředu zahráli i obránci. Peťa Kakáč svou první šanci nevyužil, ale při druhém pokusu už přesnou střelou zvýšil skóre utkání na 4:0.

Svou typickou akci předvedl i Mirek, který s míčem na noze protančil obranou Blanska a prostřelil i šikovného domácího brankáře. Ondra Moravec a Lukáš Vybíhal měli také několik příležitostí se prosadit, ale nedařilo se jim přesně zamířit a tak se skóre zastavilo na stavu 5:0 pro „domácí“ Vavřinec. K soupeři musím dodat, že se jednalo především o hráče ročníků 2001 a mladší a vzrůstem jen málokterý dosahoval parametrů našich hráčů (ročníky 1999 až 2001). Přesto předvedli slušný výkon a za rok či dva z nich budou velmi dobří fotbalisté přípravkářského věku.

Hráno v Blansku: Vavřinec – Blansko B 5:0 (1:0) ; Gregor 3, Kakáč, Slouka

Čachotská – Slouka, Kakáč, Šamalík – Vybíhal, Gregor, Moravec Ondra – Blažek (Kadlecová)