Vyberte stránku

Doubravice nebyla poslední dobou zrovna oblíbený soupeř a nebude tomu asi ani nadále. V prvním utkání letošní sezóny totiž na vavřineckou pouť prohráli naši hráči 0:1.

Utkání se hrálo za úmorného vedra, které sužuje naše zeměpisné kraje již několik týdnů a tak ani přes veškerou snahu správce Meluzína, trávník nebyl v bůhví jaké kondici. Na tempu zápasu bylo vedro znát, jindy bývá malinko vyšší. Hosté z Doubravice nejsou v soutěži nováčky a předloni se dokonce podívali do krajské soutěže a tak není divu, že si na hřišti počínali aktivně.

Naši borci se jim snažili vyrovnat, ale více práce měli přecejen naši obránci s gólmanem Musilem v zádech. Ten strávil celý páteční den i noc jako hlavní pořadatel pouťové tancovačky, ale probdělá noc a následné minimum spánku, nebylo na jeho výkonu znát.

Po několikerém varování udeřili hosté po půlhodině hry, když potáhli míč po naší levé straně. Centr na vzdálenější tyč si našel Jakub Sáňka a bylo 0:1.

Naši hráči si po dvou povedených akcích vytvořili dobré příležitosti, ale neudeřili z nich. Na jejich výkonu byla patrná dávka nervozity, zapříčinění zřejmě sváteční pouťovou atmosférou.

Po změně stran se výkon vavřineckých zlepšil a přišlo i vyrovnání o které se hlavou zasloužil Marek Hudec, jenže pomezní rozhodčí Roučka posoudil jeho postavení jako offsidové a gól neplatil.

Doubravice mohla vedení pojistit, ale samostaný nájezd gólman Musil zneškodnil.

Výbornou příležitost připravil Růžičkovi Radim Přikryl, jenže Zdeněk Růžička v gólové pozici minul levačkou branku. S přibývajícím časem jsme posílili útok, jenže šance nepřicházely. Doubravice byla velmi nebezpečná, ale gól už vstřelit nedokázala. A když v závěru zápasu těsně minul branku Radim Přikryl, zahájili naši fotbalisté sezónu prohrou.

Souvislosti

Statistika

Vavřinec – Doubravice 0:1 (0:1); 34. Sáňka; ŽK: Randula, Rybář, Přikryl Radim, Hudec; Rozhodčí: Šebela, Roučka, Jalový; Návštěva: 75 diváků

Sestava: Musil – Slouka, Randula, Přikryl Roman (c), Rybář J. – Nečas, Tajnai (60. Fabiánek Jiří), Hudec, Kovařík – Přikryl Radim, Vágner (72. Růžička)

Realizace: Štolpa