Vyberte stránku

Ve 2. kole okresního přeboru žáků naši borci zavítali do Rudice. Do zápasu jsme vstupovali s chutí napravit výsledek z minulého týdne s Adamovem. Hned v úvodu byla na naších hráčích vidět snaha a bojovnost. Bylo také vidět patrné zlepšení od minula. Hned od začátku domácí velmi ohrožoval bojovník Ondra Zmeko, který si vytvářel slibné šance. Tyto šance však většinou likvidoval dobrý domácí brankář. V sedmé minutě však naše družstvo šlo do vedeni. To Matěj Kadlec zatáhl míč po pravé straně, obešel obránce a nahrál před velké vápno, odkud kapitán Kovařík v klidu skóroval – 0:1.

Po tomto gólu ožili domácí a začali hrozit. Vytvářeli si šance, které však naštěstí končili vedle nebo nad bránou. Po 20 minutách hry však vavřinečtí hráči neodolali tlaku a Rudice srovnala – 1:1. Před závěrem poločasu si ještě vytvořil pár šancí Kovařík, který se dostával z postu stopera až na velké vápno, kde však už nedokázal skórovat. Těsně před hvizdem jsme však smolně dostali druhou branku – 2:1.

Po přestávce jsme chtěli skóre srovnat a dostat se opět do vedení. Proto jsme udělali několik změn. Vítka Kovaříka jsme posunuli ze stopera na střední zálohu. Ze zálohy jsme stáhli na beka Filipa Veselého a na stopera se posunul Lukáš Vágner. Tato změna nám však nepomohla, protože Vítek se nepotkával tolik s balónem jako na postu stopera. Za to Rudice si i ve druhé půli tvořila slibné šance. Hned po 5 minutách navýšili domácí skóre na 3:1. po tomto úderu naši hráči polevili a bylo to znát. Domácí hrozili a naše obrana bránila co to šlo.

V polovině druhého poločasu domácí hráč vystřelil na naši bránu. Z nepochopitelných důvodů se před odhlavičkováním skrčil Lukáš Vágner a Adam již nemohl nic dělat – 4:1. V závěru se pak dostal ještě do několika šancí Zmeko a z jeho nejslibnějšího pokusu míč skončil jen na břevně. Před ukončením si domácí ještě pojistili vítězství 5. gólem, který po centru z pravé strtany smolně zapadl za Adamova záda.

Naši hráči však ukazovali během zápasu bojovnost a chuť hrát. Všichni se snažili dát do zápasu všechno a bylo to znát. Doufám, že jejich nasazení vydrží a tím přijdou i stále lepší výsledky.

Rudice – Vavřinec 5:1 (2:1); 7. Kovařík (Kadlec)

Sestava

Dúcky – Kovařík – Andrlík, Šebela, Vágner – Kováč, Veselý, Zmeko O., Němec D. – Kadlec, Skoupý

Střídali: Němec O., Hruška