Vyberte stránku

V poslední kole podzimní části žáky čekal soupeř ze 4tého postu a to Kotvrdovice. Na zápas jsme jeli v dobré sestavě, ale s bodama jsme moc nepočítali. V Blansku jsme zjistili, že se zápas bude odehrávat na škvárovém povrchu což se některým hráčům moc nezamlouvalo.

Zápas jsme začali hned od počátku aktivně. Trojice Romča Moravec, Dominik Zmeko a Ondřej Zmeko ukazovali svou sehranost z přípravky a snažili se tvořit hru vavřineckého týmu. Jejich akce však končili na kopačkách kotvrdovického stopera. Hosté zas hrozili přes vyššího útočníka hrajícího na Vágnera, který mu dával až moc prostoru. V 15. minutě přišlo první zaváhání naší obrany a míč skončil v síti – 0:1.

Po pár minutách hry se však naši dostali do převahy. Převahy nakonec nejlépe využil Ondra Zmeko, který dostal balón na velké vápno a odtud skóroval k levé tyči – 1:1. Při gólu nám pomohl hostující golman, který nepochopitelně míč jen očima kontroloval, ale vůbec se nepohl. Po tomto gólu se naše mužstvo probralo a začalo hrát aktivněji než družstvo soupeře. Stav se však před půlkou nezměnil.

Do druhé půle jsme nastupovali se snahou udržet alespoň bod. Kotvrdovice však začli od začátku tlačit a dostávali nás pod tlak. Všechno však končilo na výborně hrajícím Víťovi Kovaříkovi, který bez větších problémů ataky odvracel. Naši se však taky probudili a začli opět hrát vyrovnanou partii se soupeřem.V 50. minutě utekl Vágnerovi kotvrdovský útočník a z půlky šel sám. Naštěstí nebyl tak rychlý a Adam Dúcky ho stihl doběhnout a připravit ho o míč. V 55. minutě vystřelil kotvrdovický záložník pěknou střelu pod břevno, ale Honza naštěstí střelu na dvakrát zlikvidoval. V závěru utkání se stav mohl ještě pozměnit. Po centru z pravé strany vavřinecký golman neodhadl rychlost míče a jeho boxování bylo téměř nulové. Do šance se i hned dostal hostující útočník, který však trefil v prázdné bráně jen Kovaříka. Druhý pokus Kovařík vykopl až do zámezí a díky tomu se již stav nezměnil.

Celý zápas hráči vavřince podstivě odmakali a většinu hry se nato už dalo dívat. Díky jejich snaze a podstivé práci si z tohoto zápasu odnesli první bod. Doufám, že v této hře budou pokračovat i na jaře.

Kotvrdovice – Vavřinec 1:1 (1:1); Zmeko O.

Sestava

Přikryl J. – Kovařík – Šebela, Vágner, Dúcky – Přikryl M., Veselý, Zmeko O., Andrlík – MoravecR. , Zmeko D.

Střídali: Němec D., Hruška, Němec O., Kováč