Vyberte stránku

O velikonoční neděli začala pro naše fotbalisty jarní část sezóny 2009/10 a zrovna na horké půdě Jedovnic, týmu z popředí tabulky okresního přeboru. V sestavě se neobjevil zraněný Tonda Moravec a novomanžel Roman Přikryl.

Od prvních minut bylo zřejmé který z týmů je v popředí tabulky a který na jejím chvostu. Domácí diktovali tempo hry, Vavřinec hrozil rychlými protiútoky. Domácí šli do vedení velmi brzy, když Měšťan namazal na soupeřovu kopačku. První střelu Novák vyrazil, ale u dorážky byl první Janda – 1:0.

Po pěti minutách přišel jeden z protiútoků, faul na Přikryla a penalta, kterou proměnil Michal Rybář – 1:1. Radost z vyrovnání nám nevydržela dlouho. Domácí zahrávali velmi nebezpečné standartní situace a při jedné takové sice Novák míč vyboxoval, ale domácí se míče opět zmocnili a poslali ho do sítě – 1:2. Po půlhodince přišla další chyba v rozehrávce, a rychlou akce po levé straně zakončili domácí dalším gólem – 1:3. Do přestávky ještě přišla chyba Nováka při výkopu a bylo to 1:4.

Po změně stran už domácí hráči nikam nepospíchali a naši hráči si počínali také pasivně. Série střídání sice naši hru oživila, ale kýžený efekt nepřinesla. Domácí přidali další gól z penalty, kterou rozehráli poněkud netradičně. Četné stížnosti našich hráčů na realizaci pokutového kopu spočítal rozhodčí Dvořáčkovi a udělil mu žlutou kartu, za zcela oprávněné protesty.

V závěrečné čtvrthodince se třikrát dostal do brejkové situace Dvořáček, dvakrát mířil vedle a jednou přeloboval gólmana Suchého i branku, Přikryla zastavil v samostatném úniku faul a tak se změna skóre už nekonala.

Statistika

Jedovnice – Vavřinec 5:1 (4:1); Rybář (pen.); ŽK: Slouka, Michlíček, Dvořáček

Sestava

Novák – Měšťan, Rybář, Slouka, Michlíček – Musil A. (64. Cupák), Musil T. (67. Fabiánek Jan), Burget, Kakáč (59. Fabiánek Jiří) – Dvořáček, Přikryl Radim