Vyberte stránku

Na hřišti ve Sloupu, kde přípravka odehraje v jarní části své domácí zápasy, jsme přivítali silný Kunštát. Soupeř měl vynikajícího brankáře, který vychytal několik velmi slibných šancí a svoji hru měl postavenou na několika šikovných hráčích, kteří nás hned několikrát potrápili.

My jsme se snažili přehrát Kunštát kombinační hrou, případně rychlými protiútoky po stranách. Soupeř se k naší brance dostával občas i kombinačně, ale největší nebezpečí nám hrozilo po dlouhých nákopech před branku rozehrávaných urostlým hostujícím brankářem.

V úvodu bylo poznat, že oba týmy jsou zvyklé vyhrávat a svého soupeře přehrát v útoku. Honbu za útočnou snahou jsme postupně převážili na svoji stranu a po pěti odehraných minutách jsme již míč drželi na polovině Kunštátu, který však hrozil brejky po dlouhých výkopech. První dvě šance i dorážky nám ještě brankář pochytal, ale v 9. minutě byl krátký na přesnou střelu Matěje Kadlece. Ten postupoval z levé strany a přes padajícího brankáře otevřel skóre.

Hned v 11. minutě však soupeř srovnal střelou z dálky a před naší brankou nám zavařil vzápětí ještě jednou, ale obrana již byla pozornější. Další náš gól se zrodil opět z levé strany, když Matěj posunul Romanu Moravcovi, který nastřelil tyč a odražený míč dopravil po kličce do sítě opět Matěj. Ve velké šanci se zjevil i Tom Gregor po Romanově přesném centru, ale golman vše uhasil včasným výběhem. Ve 20. minutě soupeř zahrával volný kop z půlky hřiště. Obránci špatně pokryli úptočníky, kteří clonili našemu brankáři tak dokonale, že dlouhý centr zastavila až síť – 2:2.

Hned po rozehrání jsme se vrhli do útoku a Roman usměrnil Matějovu přihrávku přímo k nohám Ondry Moravce, který vstřelil vítěznou branku. Po poločase už hosté zlobili méně, přesto si dvě velmi doré šance vypracovali. Jednu uhasil brankář Kryštof Blažek, druhou zlikvidoval Peťa Kakáč v poslední chvíli. Náš čtvrtý gól vsítil opět Matěj po kličkované Romana Moravce. Pátou branku vymysleli bratři Moravcové na pravé straně, když po jejich spolupráci centroval Romča před branku, kde ještě Dušan Čejka promáchl, ale Matěj už míč do sítě uklidil. V samém závěru ještě Roman zahrával penaltu, ale vůbec netrefil branku.

Poprvé odehrál celý zápas na postu obránce Honza Šamalík a rozhodně nezklamal. Obranu jako tradičně držel velmi dobrými zákroky Peťa Kakáč. Marcela Čachotská stíhala díky své rychlosti bránit i útočit a dvakrát dokonce střílela po svém úniku přímo na branku. V obou poločasech nastoupili i naši junioři Luboš a Dušan, který mohl navíc vstřelit i branku.

Vavřinec – Kunštát 5:2 (3:2); Kadlec 4, Moravec O.

Blažek – Čachotská, Kakáč, Šamalík – Moravec O., Moravec R., Kadlec – Gregor (Hruška, Čejka)