Vyberte stránku

Už při vypisování zápisu o utkání vyplynulo jasně najevo, že se nebude opakovat situace, která nastala před dvěma týdny ve Vysočanech. Tam přijel Kunštát se šesti dorostenci, neboť ve stejnou dobu hrálo i kunštátské Áčko. Tentokrát nastoupili dva hráči ze soupisky tak, jak je dle pravidel povoleno a další neméně šikovní fotbalisté, kteří na soupisce nejsou.

Přestože se zdála být hra v první půli celkem vyrovnaná, přibývalo střeleckých pokusů i gólových šancí Kunštátu. Hosté hrozili hlavně po naší pravé straně, kde operovala legenda kunštátské kopané Vít Boček a popravdě si s našimi obránci i záložníky dělal co chtěl. Jeho kolegové ho zdatně doplňovali jak v kombinaci, tak v zakončení. Střel z hranice velkého čtverce bylo hned několik, taktéž přetažených rohových kopů. Musil ale do přestávky čisté konto uhájil.

Naše ofenzivní snaha vyvrcholila do několika střeleckých pokusů, které ale brankáře neohrozily, maximálně ho rozchytaly. Přestože naše hra mohla působit povzbudivým dojmem, nebezpeční soupeřově brance jsme v podstatě nebyli.

O přestávce jsme chtěli hru oživit střádajícím Fabiánkem a Přikrylem, ale zas tak úplně se to nepodařilo. Zvlášť, když první akce druhé půle skončila v naší brance. Centr z naší levé strany mířil do vápna, kde přesně našel už zmíněného Víta Bočka. Prostor který mu nechali Sígl s Michlíčkem mu plně postačil – 0:1.

Po čtvrthodince vedli hosté už o dva góly, když si z pravé strany naběhl Blaha a zakončil přesně – 0:2. Naše zvýšená ofenzivní snaha přinesla jenom dva přímé kopy z uctivé vzdálenosti, které Sígl poslal gólmanovi do rukavic a šanci Tondy Nečase s podobně nuzným zakončením. Třetí gól pak vstřelil střídající Bednář, který na levé straně v tryskovém tempu umyl dva naše hráče a bombu otřel o vzdálenější tyč – 0:3.

Kunštát zkrátka přivezl kvalitu, které jsme dokázali vzdorovat opět jenom jeden poločas.

Statistika

Vavřinec – Kunštát B 0:3 (0:0); Góly: 46. Boček, 68. Blaha, 77. Bednář; Rozhodčí: Roučka, Sedlák, Janíček; ŽK: Kovařík, Fabiánek Jiří

Sestava: Musil – Michlíček, Rybář M., Sígl, Vybíhal – Růžička (46. Fabiánek Jan), Fabiánek Jiří (64. Slouka), Burget (75. Kakáč), Nečas – Kovařík, Hudec (46. Přikryl Radim)

Kouč: Štolpa, Vybíhal