Vyberte stránku

tj-vavrinec-aVe Vískách nás přivítalo ideální fotbalové počasí a velmi nefotbalové hřiště. Domácí tým s plným počtem bodů okupuje čelní příčky soutěže, a proto jsme se těšili na vzájemné měření sil, na které však v podstatě nedošlo.

V první půli si domácí téměř neuměli přihrát a pouze nakopávali dlouhé míče na urostlé chasníky, kteří bořili vše, co se jim postavilo do cesty. Skluz oběma nohama proti protihráči byl k vidění hned několikrát a jeden z nich odnesl zraněním Michal Rybář. Vavřinec hrál ze začátku po zemi a vcelku bez obtíží se propracovával k šestnáctce Vísek. Petr Nowak nastřelil břevno, Rekova střela jen těsně minula branku a Kovaříkův pokus byl zblokován. Několik dalších šancí utlumila na poslední chvíli obrana. Domácí hrozili zejména svou tvrdostí. Půle skončila díky naší neschopnosti vstřelit branku 0:0.

Druhá půle však byla diametrálně odlišná. Po deseti minutách udělal Fabiánek chybu v rozehrávce, do otevřené obrany vletěl s míčem Učeň a prostřelil Musila. Vavřinci s postupem času po páteční dohrávce ve Vranové docházely síly a na nepříznivý stav jsme nedokázali účelně zareagovat ani po prostřídání. Více jsme kazili, přestali jsme se nabízet a začali hrát na dlouhé nákopy, což domácím hráčům velmi vyhovovalo.  Najednou se i v domácích hráčích probudili fotbalisté a dokázali nás přehrát i po zemi. Z řady šancí se jim podařilo vstřelit další dvě branky a zaslouženě si připsali 3 body do tabulky.

Vavřinec je určitě fotbalovější tým a má ve svém středu více kvalitních hráčů, ale domácí nás udolali zejména velkým nasazením a hladem po gólech. Naše profesorská hra tentokrát dostala na frak. Jak by to však dopadlo, kdybychom v první půli dokázali své šance proměnit… Další kaňkou utkání je zranění Petra Nowaka, který si v poslední minutě podvrtnul koleno a ze hřiště musel být odnesen. Zranění Michala Rybáře snad nebude vážné. TJ Vavřinec tak v poslední době zásobuje blanenskou chirurgii stejně spolehlivě jako pan Karfík docenta Chocholouška ve známé české komedii.

Statistika

Vísky – Vavřinec 3:0 (0:0); ŽK: Nowak, Rek, Rybář; Rozhodčí: Švancara, Chladil, Kočí

Sestava: Musil – Manoušek (68. Kočí M.), Přikryl Roman ©, Nečas (60. Vrana) – Kadlec, Rybář (21. Fabiánek), Němec, Kovařík – Přikryl Radim, Rek

Trenér: Novák