Vyberte stránku

Historicky první mistrovské utkání vavřinecké přípravky přišlo shlédnout početné a hlasité publikum. Přibližně šedesátka diváků přihlížela v nevlídném počasí již rozcvičce a focení našich nejmenších fotbalových nadějí. V odloženém utkání s Rudicí jsme rozhodně nebyli favority. Oba přípravné zápasy jsme s Rudicí prohráli (14:0 a 8:0). Naši chlapci začali odvážně a snažili se dostat před branku Rudice, ale pozorná obrana a hlavně vynikající brankář hostů byli proti. Kapitánem domácího mužstva a zároveň nejvýraznější postavou na hřišti byl Ondřej Zmeko. Ze středu zálohy se pokoušel o průniky i přihrávky směrem dopředu, ale víc než na pár střel z větší vzdálenosti a několik zahrávaných rohů to nestačilo. V ofenzivě Ondrovi sekundoval Roman Moravec, ale příliš se mu s míčem nedařilo a vysocí obránci s ním neměli slitování.

Obranou činnost obstarávali převážně další dvě opory. Radek Andrlík a Dominik Zmeko. Již po pár minutách se Rudice rozkoukala na našem nehostinném pískovišti a byla lepším týmem. Potvrdila to i první branka v naší síti, když střela z pravé strany prošla brankáři Romanu Šindelkovi mezi nohama. Hosté disponující krom brankáře dalšími třemi velmi dobrými hráči poté navršili poločasové skóre postupně až na 0:4. V základní sestavě našeho týmu se krom zmiňovaných rvali o lepší výsledek i snaživý Matěj Kadlec, René Hruška a Petr Kakáč.

Střídání se provádí hokejově a do hry se tak postupně v obou poločasech mohli zapojit i další mladí fotbalisté. Jmenovitě Kája Zouhar, Ondra Moravec a Rosťa Nečas. V druhém poločase se hra Vavřince zlepšila a soupeř už se nedostával tak často k naší brance. Bohužel už našim oporám ubývali síly a útočné akce se nedařily dotáhnout ke střelbě. Několik našich nadějných akcí zmařil opět včasnými výběhy hostující brankář. Kýženou branku se tak našim chlapců vstřelit nepodařilo, naopak sami ještě dvakrát inkasovali. Na jejich výkonu je přesto znát zlepšení ve všech směrech. Na zápase se byly podívat další posili – chlapci ze Žďáru a Petrovic, kteří se zapojí do treninku a jistě budou posilami.

VAVŘINEC – RUDICE 0:6 (0:4)

Šindelka – Andrlík, Zmeko O., Zmeko D., Kadlec, Kakáč, Hruška R., Moravec R., Moravec O., Zouhar, Nečas