Vyberte stránku

Už 12. července započala letní příprava dorostu, která ale nemá takové tempo jako v minulé sezóně. Dílem je to dáno pracovním vytížením trenéra Štolpy a dílem rozlosováním soutěže. Okresní přebor dorostu byl totiž v letní přestávce rozdělen na dvě skupiny. Díky tomu odehrají dorostenci první zápas až poslední prázdninový víkend, loni začínali 9. srpna.

Kádr přes léto doznal pouze drobných změn. Díky věku ukončil své působení v dorostu pilíř naší defenzivy Pavel Nečas, který by měl nakouknout do kádru mužů, čemuž se zatím úspěšně brání. Velkým zklamáním je přístup talentovaného Petra Sedláka, který už v zimním období ohlásil ukončení kariéry a který dorostencům v jarní části nepomohl ani ve chvílích nejtěžších. Pro nadcházející sezónu s ním tak nemůžeme zřejmě počítat vůbec. Třetím odcházejícím hráčem je Filip Kašpárek, který u nás hostoval ze Šošůvky. Filip se u nás nedokázal prosadit tak jak jsme si představovali a to zejména díky nedostatkům v útočné činnosti. Na jeho oblíbeném místě stopera působí Petr Vágner, jenž ho kvalitativně převyšuje. Toliko co se týče odchodů.

Do příchodů můžeme počítat Kamila Partyku a Radima Manouška, kteří se vracejí z hostování ve Sloupě. Kamil by měl zvýšit kvalitu na brankářském postu a Radim přinést kvalitu a konkurenci do ofenzivních formací. Na roční hostování dál přicházejí Jiří Maňoušek a Josef Vybíhal, oba taktéž ze Sloupu.

V jednání je ještě několik jmen, které by mohly kádr nejen rozšířit, ale i zkvalitnit, ale jednání nejsou dotažena do konce nebo jsou hráči ve stádiu testování.

Na lavičce se ke trenérskému tandemu přidává Radim Manoušek starší, který by měl přinést do týmu trochu oživení.

Dorost se prozatím připravuje na hřišti ve Vavřinci. Jakmile to bude možné, budou tréninky mladíků sladěny s tréninky mužů, jenž trénují převážně v Blansku. Tam budou hrát dorostenci své domácí zápasy, jelikož je hřiště uvolněno pro rekonstrukci hrací plochy.