Vyberte stránku

Po letní rekonstrukci hřiště se letos poprvé představila Doubravice na domácím hřišti před početným obecenstvem a přivítala nás jak se sluší a patří. Od úvodu se domácí tlačili do střeleckých pozic, snažili se zakončit a to se jim i dařilo. Tři úočníci podporováni střídavě jedním nebo druhým krajním záložníkem, dirigentem Tenorou ve středu pole zaměstnávali naši defenzívu opravdu důkladně. Několikrát ale selhali v koncovce, tu zasáhl gólman Musil nebo z prázdné branky vykopnul gólový míč Michlíček.

Proto nebylo překvapením, že úvodní zápis do gólové statistiky obrstaral domácí útočník Vladík – 1:0. Aby nebylo vrásek na čele vavřineckých trenérů málo, zranil se Petr Slouka, jenž se tak přidal k Moravcovi a Konečnému, kteří nemohli nastoupit vůbec. Ani po úvodním gólu jsme se nemohli z těsného sevření vymanit. Nedařilo se nám kombinace v přechodové fázi, nakopnuté míče byly nepřesné a domácí obránci je s přehledem posbírali.

Zhruba po půlhodince jsme se osmělili a předvedli několik akcí, které stály za povšimnutí. Jednak to byl gól Dvořáčka po průniku a tečované střele – 1:1, dál to byl jeho další nebezpečný průnik jen o pár minut později zakončený lobem těsně nad. No a také penaltový zákrok na Romana Šindelku, který hlavní sudí ponechal bez povšimnutí. Zde se sluší poznamenat, že minulý zápas s Jedovnicemi pískal vskutku vynikající rozhodčí jehož kvalita byla tomu včerejšímu na hony vzdálena…

Do druhé půle domácí dvakrát vystřídali a jejich herní projev byl snad ještě nebezpečnější než v první půli. Naší defenzívě zatápěli zle nedobře. Po ztrátě míče ve středu pole následoval rychlý kontr, centr před branku kde zcela nekrytý domácí útočník poslal Doubravici podruhé do vedení – 2:1.

Domácí se soustředili na rychlé protiútoky, které byly opravdu rychlé a smrtelně nebezpečné. Jen díky gólmanu Musilovi a zejména tragické koncovce si domácí fandové už ani jednou nezakičeli gól, zato snad šestkrát zklamaně vzdechli. Naše stereotypní hra bez ladu a skladu snad nestojí ani za zmínku a když by ste chtěli slyšet a nějakých gólových šancích, uslyšíte jedno velké ticho. Po našem nejhorším výkonu v sezóně jsme si tak odvezli velmi, ale velmi lichotivou prohru 2:1.

Doubravice – Vavřinec 2:1 (1:1); 37. Dvořáček; ŽK: Šindelka

Musil T. – Zmeko, Burget, Slouka (15. Nečas), Michlíček – Dokoupil, Přikryl Roman, Šindelka (75. Musil A.), Králík, Přikryl Radim (55. Manoušek) – Dvořáček

Nenastoupili: Měšťan, Kakáč, Novák