Vyberte stránku
\"Lažánky

Benfika nastoupila k prvnímu jarnímu zápasu v Lažánkách. Tamní travnaté hřiště připomínalo spíše louku než hrací plochu, přičemž sekačka se tady proháněla někdy na podzim. Vavřinečtí sice chtěli hrát kombinačně a po zemi, ale na takovém terénu to vskutku nešlo.A tak chtě nechtě přistoupili na fotbalový styl země – vzduch.

Domácí Lažánky hrály agresivně a důrazně. Uprostřed hřiště vytvářely neprostupný špunt. Případné nakopávané míče pak posbírali domácí obránci, kteří hráli velmi fyzicky a v hlavičkových soubojích byli dominantní.

Lažánky si vypravovaly několik šancí, ale v zakončení si hráči počínali nepřesně. Gól tak vsítili z nenápadné akce, když centrovaný míč prošel na vzdálenější tyč a skončil v síti – 1:0.

Vavřinec po změně stran přidal na tempu. Domácím díky jejich náročnému hernímu stylu docházely síly. Územní převaha ale vavřineckým nebyla nic platná, do zakončení se prodírali těžkopádně a měli vychýlenou mušku. Jedinou možností skórovat tak byla Zmekova hlavička, která skončila na tyči.

Lažánky hrozily úniky do rychlých protiútoků, jenže si v nich útočníci počínali naivně až trapně a během druhé půle skončili pravidelně končili v ofsajdu. Od vlastní lavičky pak tyhle situace erudovaně na vzdálenost 50 metrů hodnotili. Největším odborníkem byl jejich pomezní sudí, který ale dodnes asi neví, jak se dle pravidel kopané rozehrává kop od branky.

Pravidlo 16 Kop od branky: Jestliže míč při kopu od branky neopustil pokutové území: Musí se kop opakovat.

Statistika

Lažánky – Benfika Vavřinec 1:0 (1:0); Rozhodčí Bureš; ŽK: Rybář (za řeči – vyinkasovat pokutu)

Sestava

Kočí R. – Fabiánek Jiří, Rybář M., Nečas A. st., Slouka – Kakáč, Burget, Vágner, Růžička (75. Novák) – Zmeko, Březina

Realizační tým: Hudec Martin, Štolpa, Brzobohatý, pomezní Kočí Miroslav