Vyberte stránku
Lukáš Rychnovský

Lukáš Rychnovský

Olomučany v zimní přestávce opustil Dvořáček a Rychnovský, přesto je stále tento tým nebezpečným účastníkem okresního přeboru. Přesvědčili se o tom i naši fotbalisté, hosté byli totiž od prvních minut velmi nebezpeční. Dobře se pohybovali, hráli agresivně a důrazně, hodně napadali naši rozehrávku. Snad už v páté minutě ale po jedné olomučanské šanci chytil míč do náruče gólman Tomáš Musil a dlouhým výkopem našel za obranou Radima Přikryla. Ten sice vedl míč k brance z ostrého úhlu, přesto překonal Motala a bylo 1:0.

Hosté vzápětí přišli o dirigenta Opletala, jenž opustil hřiště pro svalové zranění. Přesto ještě přidali na pohybu a agresivitě. Olomučany jsou zkrátka soupeř houževnatý a nepříjemný.

Po půlhodince měl šanci přidat druhý gól Radim Přikryl, když chyboval Navrkal, ale Radim obloučkem minul soupeřovu branku. Na druhé straně se dožadovali hosté pokutového kopu po chybě na naší levé straně a zákroku Randuly a Musila, ale sudí Hlubinka nechal hru pokračovat.

Po změně stran se obraz hry nezměnil, na hřišti bylo vidět spousta soubojů a nepřesností, tři přihrávky po sobě by divák těžko pohledal. Důležitý gól přidal Anty Nečas, když ho přesným rozehráním přímého kopu našel Roman Přikryl. Tonda byl na hranici pokutového území úplně sám a hlavičkou zády k brance překonal vyběhnuvšího gólmana Přikryla. Ten v brance Olomučan nahradil zraněného Motala.

Poklidný stav 2:0 zkomplikovalo poněkud přísné udělení žluté karty Jiřímu Fabiánkovi za zakopnutí míče v přerušené hře. Míč totiž nezakopl do zámezí nebo mimo hřiště, odkopl jej jen pár metrů. Přesto přišla druhá žlutá karta v zápase a vyloučení. Olomučany vycítily příležitost, zatlačily nás do defenzivy a po sérii šancí i skórvali, když centrovaný míč tečoval v předbrankovém prostoru Filip Gale mimo dosah gólmana Musila – 2:1.

Hosté riskovali a otevřená okénka dokázal využít Radim Přikryl, když dvakrát v samostatném úniku skóroval a poprvé v kariéře překonal svého bratrance v protivníkově brance. Výsledek 4:1 je sice pro hosty krutý a neodpovídá průběhu hry, ale i takový je někdy fotbal a možná právě proto, je pěkné se na něj zajít podívat.

Statistika

Vavřinec – Olomučany 4:1 (1:0); Góly: 5. Přikryl Radim (Musil); 55. Nečas (Přikryl Roman), 82. Přikryl Radim, 89. Přikryl Radim (Rychnovský); ŽK: Fabiánek Jiří, Přikryl Radim, ČK: Fabiánek Jiří; Rozhodčí: Hlubinka, Flek, Kočí; Návštěva:70 diváků

Sestava: Musil – Michlíček, Přikryl Roman (c), Randula, Rybář J. – Nečas (83. Růžička), Fabiánek Jan, Fabiánek Jiří, Kovařík – Rychnovský, Přikryl Radim (90. Voráč)

Nenastoupil: Gregor, Novák

Kouč: Štolpa, Vybíhal