Vyberte stránku

tj-vavrinec-bPrvní zápas podzimní části obstaral na domácím hřišti B tým, když přivítal B tým Jedovnic. Zápas se odehrál už v pátek, neboť při pouťovém víkendu je program tak nabitý, že by dvě sobotní utkání byly příliš velkým soustem nejen pro diváky, ale i pro hráče.

Záložní tým se ve slušné sestavě snažil od prvních minut držet míč na kopačkách, diktovat tempo hry a kombinačním fotbalem se dostávat do gólových příležitostí. Jenže nepřesných přihrávek bylo až příliš a to zejména ve finální fázi.

Hosté z Jedovnic poctivě bránili a v pohodě vytvářeli před vlastním pokutovým územím neprostupný val se kterým si naši hráči nedokázali poradit. Často sice stříleli ze střední vzdálenosti, ale střely byly nepřesné nebo postrádaly razanci, případně byli u vyražených míčů první hostující hráči. Což byla škoda, protože brankář Jedovnic Aleš Dědeček často míče pouze vyrážel.

Jedovnice se snažily využívat k ohrožení Hasoňovy branky rychlých protiútoků a skutečně se jim to dařilo. Zejména po pravé straně aktivně nabíhal neúnavný Oldřich Hrazdíra, jenž v minulosti úspěšně působil i v našem klubu. Svým aktivním způsobem hry zcela znechutil zápas mladému Kadlecovi, který raději o přestávce požádal trenéra o vystřídání tak, jak se to dělá třeba ve Spartě Praha.

Ještě předtím ale hosté v dvakrát rozvlnili síť za bezmocným Hasoněm, neboť rychlé křídelní akce doplněné důrazným zakončením v předbrankovém prostoru nemohly znamenat nic jiného než gólový zápis do statistik utkání. O což se opakovaně postaral střelec Jakub Pešička. Největší šanci Vavřince měl na noze Kadlec a Manoušek. Matěj Kadlec však ideální moment k zakončení prováhal a Radim Manoušek nastřelil tyč, načež akci zastavil zdvižený praporek pomezního Roučky

Do druhé půle nahradil matného Kadlece Tomáš Voráč a předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů ve Vavřinci. Svým pohybem a nasazením povzbudil ostatní spoluhráče, hosté se zatáhli k bránění dvougólového náskoku. Trenér Rybář na situaci zareagoval a střídáním posílil útočnou fázi. Výsledkem bylo několik šancí Vavřince. Lukáš Březina se krásně protlačil okolo svého soka, ale zakončil levou nohou vedle. Voráč v dobré pozici minul poloprázdnou branku. Několikrát zahrozil nesmrtelný Jiří Vybíhal, který se opět vrátil na zelený trávník, ale ani z jeho akcí se neurodila gólová radost.

Jedovnice pak v samém závěru zvýšily z rohového kopu vedení na 0:3, když jsme si na první tyči nepohlídali veterána Romana Fialu.

Statistika

Vavřinec B – Jedovnice B 0:3 (0:2); Rozhodčí: Jalový, Manoušek, Roučka; ŽK: Vágner, Suchý, Vybíhal; Návštěva: 40 diváků

Sestava: Hasoň – Kakáč P., Suchý (65. Benke), Hudec, Vybíhal (c) – Kakáč T., Vágner (76. Kolmačka), Růžička, Kadlec (46. Voráč) – Manoušek (85. Dvořák), Březina (80. Zouhar)

Realizace: Rybář M., Sedlák