Vyberte stránku

Sobotní utkání Áčka v Ostrově vavřineckým fanouškům příliš radosti neudělalo, a tak se vypravili na nedělní domácí zápas Béčka s Rájcí. Nutno podotknout, že udělali dobře. Počasí bylo letní a kopaná bohatá na zajímavé situace i góly. Hostující tým z Rájce přihlásil do čtvrté třídy velmi mladý tým, jehož základ tvoří loňský tým dorostenců, kteří i letos ještě stále patří do dorostenecké kategorie a jejich nejstarší hráč, který se na hřišti v neděli představil, měl 24 let. A ten za své mládí a nezkušenost draze zaplatil.

Naši hráči povzbuzeni vysokou výhrou z Kořence se do soupeře zakousli od první minuty. Hra byla sice na první pohled vyrovnaná, jenže naši hráči si vytvářeli více gólových příležitostí. Tu první poslal Hudec vedle branky. Tu druhou krásně proměnil střelou na zadní tyč Matěj Kadlec. Po krásném křižném pasu obránce Voráče za obranu unikal Kadlec obránci, který ho fauloval, ale ani to na mrštného Matěje nestačilo – 1:0.

Na další gól jsme čekali téměř dvacet minut, až Petr Kakáč poslal dlouhý centr. Ten proletěl klubkem hráčů na hranici pokutového území až na vzdálenější tyč, kde si ovšem nabíhal Radim Manoušek a z první poslal míč k tyči – 2:0. Po půlhodince hry, se konečně dočkal i hladový střelec Marek Hudec – 3:0.

Po přestávce se chvíli zdálo, že se Rájec vrátí do zápasu. Hosté přeskupili řady a povedenou akcí se prezentoval šikovný Radek Dovrtěl, když pěknou fintou překonal i brankáře Nováka – 3:1. Současný trenér Á týmu se tak po téměř roční pauze vrátil na zelený trávník a připomněl se povedeným výkonem. Jeho rozehrávka a organizace hry byla vskutku ukázková. Co si ale za rámeček nedá, je gól, který obdržel v 73. minutě z dobrých třiceti metrů z přímého kopu.

V té chvíli už ale hosté jen snižovali na 5:2, to se mezitím trefil z přímého kopu Tomáš Kakáč a znovu kanonýr Marek Hudec. V závěru přidal ještě gól Lukáš Březina a Michael Kočí. Benfika tak vrátila do vavřineckého hlediště dobrou náladu a vítěznou děkovačku divákům.

Statistika

Vavřinec B – Rájec B 7:2 (3:0); Góly: 8. Kadlec, 26. Manoušek, 35. Hudec, 65. Kakáč T., 71. Hudec, 82. Březina, 85. Kočí M.; Rozhodčí: Stloukal, Müller, Kočí; Návštěva: 40 diváků

Sestava: Novák – Novák – Kakáč P. (46. Kočí M.), Vrana, Vymazal (79. Dvořák), Voráč – Kadlec, Kakáč T. (80. Zouhar), Fabiánek, Manoušek (60. Musil) – Březina, Hudec (c)

Trenér: Kadlec, Manoušek, Rybář M.