Vyberte stránku

Deštivý víkend silně poznamenal největší derby, které může naše muže ve III. Třídě potkat. Přijel totiž Ostrov a kdyby bylo pěkně, přišla by bezpochyby pěkná divácká návštěva. Při vytrvalém dešti a nízké teplotě přišli jen ti největší fotbaloví závisláci, takže kulisa byla spíše komorní. Snad ještě horší byl stav hrací plochy, neboť byla celkem slušně podmáčena. Na takovémto terénu se pohledná kombinační kopaná zkrátka hrát nedala.

Do zápasu lépe vstoupili hosté z Ostrova. Při vyrovnané hře si totiž lépe počínali ve finální a předfinální části a dostávali se gólových příležitostí. Skóre otevřel ve 27. minutě Lukáš Pernica – 0:1. O čtyři minuty později si v rychlém protiútoku zkušeně poradil Miroslav Gross a bylo – 0:2. Vavřinečtí fotbalisté se sice hostům ve hře vyrovnali, ale nedokázali si vypracovat gólové příležitosti. Pohříchu nevyužívali ani střelbu ze střední vzdálenosti, což byla na kluzkém terénu dvojnásobná škoda. Stoprocentní šanci připravil z křídelního prostoru Brychta, ale Hudec před prázdnou brankou přestřelil.

Do přestávky se Vavřinec přecejen dočkal prvního gólu, to v závěru poločasu obelstil Hudec tři obránce soupeře a poslal Michaela Kočího do samostatného úniku. Jeho střela propadla gólmanovi hostí náručí. Poctivě dobíhající Marek Hudec pak před dotírajícími obránci dorazil míč do odkryté brány – 1:2.

Do druhé půle vystřídal Radima Přikryla Kubík a s přibývajícími minutami hosté vyklízeli pole. Uchýlili se k bránění a spokojili se s rychlými protiútoky. Nutno podotknout, že vlastní pokutové území bránili usilovně a  útočná dvojice Gross – Nezval umí být v protiútocích smrtelně nebezpečná.

Vyrovnání přišlo v 67. minutě po faulu na Kubíka u postranní čáry. Dlouhý centr Nowaka našel v pokutovém území Kočího, který mezi dvěma obránci skóroval. Sluší se zdůraznit, že Michael Kočí dosáhl gólu hlavou, přičemž oba jeho soupeři byli o hlavu vyšší. Srovnáno – 2:2.

Vavřinečtí hráči se ve druhé půli zlepšili. Lépe se pohybovali, do hry vložili více úsilí než v první půli. Jen ty šance ne a ne přijít. Neúnavně bojoval štírek Kočí, pěkným výkonem zaujal Brychta, z jehož strany šla většina útočných akcí, ale v pokutovém území a jeho okolí jsme se prosadit nedokázali. Třeba střela Zmeka byla pouze propagační.

Když pak v samém závěru zamotal Gross naší obraně hlavu a přihrál osamocenému Marečkovi, divákům zatrnulo. Příležitost to totiž byla stoprocentní. Pozorný gólman Musil, ale vytáhl jeho střelu na roh.

Statistika

Vavřinec – Ostrov 2:2 (1:2); Góly: 40. Hudec, 66. Kočí M. – 27. Pernica, 31. Gross; ŽK: Přikryl, Přikryl, Kovařík – Hudec, Malach, Mareček, Ševčík; Rozhodčí: Brezáni, Hajdík, Psota; Návštěva: 30 diváků

Sestava: Musil – Nečas, Přikryl Roman (c), Rybář, Nowak – Brichta, Přikryl Radim (46. Kubík), Kočí, Zmeko – Hudec (82. Manoušek), Kovařík (88. Fabiánek)

Trenér: Novák