Vyberte stránku

Po roce nás opět čekalo Derby v sousedním Sloupě, který sestoupil z okresního přeboru (8 ligy) se značně obměněným a omlazeným kádrem.

V sestavě z různých důvodů chyběli Kovařík, Michael Kočí, Dvořák, Dominik Zmeko i Michal Hebký. V zahajovací jedenáctce se tak objevil Michal Rybář, Radim Přikryl i nestárnoucí Antonín Moravec mladší.

1. Poločas

Jak už to tak bývá, tak derby není moc o fotbale, ale o nasazení, bojovnosti a taky je potřeba trošku toho štěstíčka. To nám ze začátku moc nepřálo. I když jsme prvních deset minut hráli jen na soupeřovu branku, tak jsme to byli my kdo inkasoval první a to aniž by si soupeř vypracoval šanci.

Dlouhý nákop Sloupu hlídal k našemu brankáři Skála a po chybě v komunikaci před vápnem chtěl míč přihrát Musilovi. Ten už byl ale blízko u něj a tak míč putoval směrem k prázdné bráně, kde to měl už snadné domácí útočník Moravec a jen to doklepl – 1:0

O tři minuty později motal domácím hlavu ve vápně Rek a po faulu na něj proměnil penaltu Ondra Kunc – 1:1. O šest minut později jsme otočili skóre na svoji stranu, kdy z rohu Rek našel na přední tyči hlavu volného Přikryla Radima – 1:2.

Za dalších šest minut přízemní střelou k tyči z poza vápna zvýšil na 1:3 opět Ondřej Kunc. Za pár minut na to vychytal domácí Žák v tutovce Skoupého skvělým reflexem. A jak se říka nedáš, dostaneš. 36.minuta Musil vyboxoval centr před sebe k volnému Meluzínovi a ten uklidil k tyči 2:3.

Tečku za prvním poločasem dokonal Alexandr Rek, kdy z pravé strany přesel přes tři hráče do vápna a nechytatelně uklidil gólem do šatny na 2:4.

2. Poločas

Ve druhém poločase tempo zápasu lehce opadlo a snažili jsme se víc držet míč na našich kopačkách. Nějaké šance se rodily na obou stranách ale oba brankáři byli proti. Až do 68.minuty kdy po hezké kombinaci po pravé straně zakončil Jan Matuška do prázdné brány na konečných 2:5 pro nás.

Nebyl to náš nejlepší výkon ale 3 body z derby bereme a to je hlavní.

Autor reportáže – Radim Manoušek

Statistika

Sloup – Vavřinec 2:5 (2:4); Branky: 15. Kunc, 21. Přikryl Ra. 27. Kunc, 44. Rek Al., 68. Matuška; ŽK: Rybář M. ; Rozhodčí: Beneš, Petržela, Sedlák

Sestava: Musil – Kočí M., Rybář M. (46. Fabiánek Jiří), Kunc (c), Skála – Matuška, Rek Al., Fabiánek Jan, Moravec A. (74. Kakáč T.) – Přikryl Ra. (70. Hudec), Skoupý (80. Zouhar K.)

Trenér – Manoušek Radim, Vedoucí týmu – Vybíhal Jiří

Štítky