Vyberte stránku

S dalšími komplikacemi v sestavě jsme dorazili do Sloupu k zápasu s naším nejbližším sousedem. Díky absencím se představila zcela nová stoperská dvojice Jiří Rybář a Marek Hudec a vedle nich v mužích debutující dorostenec Petr Kakáč.

Utkání mělo v celku vyrovnaný průběh se šancemi na obou stranách, přičemž domácí jich měli trochu více a byly vypracovanější. Svoboda v dobré pozici trefil hlavou břevno, další střela šla jen těsně vedle. Na druhé straně zahrozil Radim Přikryl, když nastřelil také břevno. Při dalším průniku byl Radim zastaven za cenu faulu, přičemž sudí Roučka domácím odpustil pokutový kop.

Po půlhodince jsme dvakrát v rozmezí čtyř minut chybovali v obraně a Svoboda dvěma góly naše minely potrestal. Po druhém gólu vystřídal pro zranění Slouka a jen o chvíli později Michal Tajnai  a zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto.

Domácí ale po změně stran nejenže nepřidali další gól, ale nechali se lehkým vedením ukolébat. Dvojice zkušených veteránů Konečný – Sekanina nestačila ve středu pole našim hráčům a ti předvedli několik slibných akcí. Při jedné takové byl zastaven nedovoleně Rychnovský a Radim Přikryl z nařízeného přímého kopu snížil na 2:1.

Jen o chvíli později přišla další šance, gólman Polák vyběhl proti Přikrylovi až k rohu velkého vápna a tam jemně Přikryla přižduchl. Ten na chvíli zavrávoral, ale poté se dál snažil pokračovat ve hře. Zastavil ho hvizd sudího a nařízený pokutový kop, který byl opravdu velmi přísný a který gólman Polák jen velmi těžce rozdýchával. Rozhodčí Roučka se zřejmě snažil kompenzovat penaltovou situaci z první půle. Radim Přikryl ale penaltu neproměnil.

Namísto vyrovnání jsme vyrobili v obraně hned několik individuálních chyb, které postupně dokázal hned třikrát proměnit domácí útočník Petržel, přičemž gólman Musil ještě několik vyložených šancí chytil. V závěru utkání ještě přidal druhý vavřinecký gól Víťa Kovařík, když přímý kop z velkého úhlu poslal krásně do horního růžku Polákovy branky.

Ze Sloupu jsme tak odjížděli s pověstnou rukavicí a také smíšeným pocitem, že v kompletní sestavě a bez zranění jsme zde mohli uhrát lepší výsledek. Mnohem lepší výsledek.

Statistika

Sloup – Vavřinec 5:2 (2:0); Góly: Radim Přikryl, Kovařík; ŽK: Hudec, Rybář, Rychnovský; Rozhodčí: Roučka – Fadrný, Bouda

Sestava: Musil – Slouka (34. Kakáč T.), Hudec, Rybář J., Kakáč P. – Nečas, Tajnai (41. Zouhar), Fabiánek, Kovařík – Rychnovský, Přikryl Radim (c)