Vyberte stránku

Zápas se konal na výborně připraveném hřišti a začal velmi svižně. Již ve 2. minutě si domácí vytvořili gólovou šanci, ale s tou si Suchomel poradil. V naší obraně už to fungovalo poměrně dobře až na nějaké menší výjimky si obránci dávali balony v podání trojice Michlíček – Vágner – Cupák, kteří následně posílali míče na útočící hráče. Domácí hrozili zejména z rychlých protiútoků, s většinou si naše obrana poradila. Ale psala se 30. minuta, to když se rychlonohý lysický hráč prodíral vápnem, kde ho tělem sundal na trávník Jirka Fabiánek. Po této situaci se kopal pokutový kop, na který Suchomel neměl šanci 1 – 0.

Hra byla vyrovnaná, také jsme vynikali rychlými protiútoky do rozhozené obrany domácích. Ty ale zůstaly nepotrestány. Nevycházely nám ani rohové kopy, za zmínku stojí tři po sobě kopnuté standartní situace z rohu za brankovou čáru v podání Březiny. Po jednom rychlém vysunutí se nebezpečný Kocourek už už propracovával ke střele, ale v posledním okamžiku mu míč vypíchl jeden z bránících hráčů. To po druhém úniku se Honza pokusil zakončil, ale minul branku.

Domácí si vytvořili pár náznaků na ohrožení hostující svatyně, ale do zakončení se nedostali. Domluva mezi dvojicí Vágner – Suchomel byla oproti minulému zápasu příkladná. Vyvýšit lze průnik lysického hráče hostujícím vápnem, toho „sejmul“ Cupák, ale rozhodčí tento zákrok přehlídl, ku prospěchu vavřineckého týmu, bez povšimnutí. Do konce prvního poločasu se už nic závratného nestalo, a tak jsme šli do kabin s jednobrankovou ztrátou.

Ve druhém dějství jsme chtěli zrychlit tempo hry a přímočaře dávat dlouhé balony na nabíhající útočníky. Ti se ale proti domácí obraně prosazovali zřídkakdy. Další úkol zněl vyrovnat skóre, to se nám v 55. minutě podařilo. Po rohovém kopu v podání „Antyho“ Nečase se po následné skrumáži před brankou domácích dostal míč až za brankovou čáru 1 – 1.

V tomto okamžiku náš tým ožil a lépe kombinoval. To vedlo k vytváření mnoha šancí na vstřelení gólu. Lysický tým také nepolevoval a dostával se do gólových šancí. U obou týmů zůstaly tyto akce nevyužity. V 70. minutě si Lysice dali několik přihrávek před velkým vápnem, na které jsme nedokázali včas zareagovat, a tak přišla rychlá střela jednoho z lysických, která roztřepala síť u pravé Suchomelovy tyče 2 – 1.

Hned z další šance zvýšili domácí vedení na dvě branky. To se psala 72. minuta a střela zpoza vápna skončila až za Suchomelem v brance 3 – 1. Po tomto okamžiku se na hřiště dostal Ševčík na úkor Březiny. V 83. minutě se ke střele dostal opět Honza Kocourek, ale o několik centimetrů přestřelil domácí bránu. V 85. minutě se do šance dostal opět Kocourek , ale opět minul. Honza byl naším nejnebezpečnějším hráčem. Lysice už jenom bránili, a tak se ke střele dostal i rychlý „Anty“ Nečas, ten ale mířil vedle. Do konce zápasu se už nic závažného nestalo, takže se týmy rozešly s dvoubrankovým rozdílem v poměru 3:1 z pohledu Lysic.

Souvislosti

Statistika

Lysice – Vavřinec 3:1 (1:0); 53. vlastní

Suchomel – Vágner – Cupák, Nečas P., Michlíček  – Fabiánek – Kocourek, Zemach, Kočí, Nečas A. – Březina (72. Ševčík)