Vyberte stránku

V neděli jsme na našem hřišti přivítali třetí tým tabulky, který v posledním týdnu přišel, díky nesrovnalostem s trestem pro jednoho z hráčů, o 6 bodů! Lipůvka se u nás prezentovala běhavým fotbalem a velmi dobře organizovanou defenzívou. V prvním poločase se hra přelévala ze strany na stranu rychlejším tempem než je v utkáních III. třídy obvyklé, přesto v drtivé většině případů končila nejdále na soupeřově velkém vápně. Lipůvka si vytvořila jednu slibnou střeleckou příležitost, když vysoký míč poslal hlavou k tyči Mánek. Jeho střelu však domácí brankář chytil. Další nebezpečné akce hostí v první půli mezi tyče nesměřovaly.

Na druhé straně bylo zejména v úvodu poločasu rušněji. Příležitosti Dvořáčka a Reného Šindelky však skončily neúspěchem stejně jako ostatní naše pokusy. Vyrovnané utkání tak v poločase přineslo nerozhodný bezgólový výsledek. Do druhého poločasu jsme nastoupili s velkou ofenzivní snahou z čehož vyplynuly další velké šance, které jsme bohužel neproměnili. Zazvonila při nich několikrát tyč a zbytek pochytal spolehlivý brankář Lipůvky.

Poté se hra vyrovnala a osmělili se i hosté. Tahouny jejich ofenzivy byli skvělě hrající špílmachr a mladý snaživý útočník, který nám několikrát zatopil na levé straně. Jeho akce však k přesnému zakončení nedospěly. Až po sérii neúspěšných rohů se nakonec hosté přece jen radovali. Centr zleva jsme odvrátili nedůrazně a míč se nám z hranice velkého vápna záhy vrátil jako bumerang přesně k tyči – 1:0. Hra byla nadále vyrovnaná nicméně na šance jsme Lipůvku jasně předčili. Bohužel naši střelci neměli svůj den.

A tak je až ve třetí minutě nastavení musel zastoupit střelec krásných gólů Anti Nečas. Po nebezpečném trestném kopu Lipůvky, který nadvakrát s obtížemi chytil Musil, se míč dlouhým výkopem přenesl na druhou stranu, kde jej obránci odvrátili na roh. A tento rohový kop zakroutil Roman Šindelka přesně na hlavu Antiho Nečase, který nám vystřelil kýžený bod. Ten se po zápase stal ještě oslavovanějším po zprávě z Úsobrna, kde prohrál náš nejbližší pronásledovatel v tabulce.

Vavřinec – Lipůvka 1:1 (0:0) ; 90. A. Nečas (Šindelka Roman)

Musil T. – Konečný – Novotný, Klimeš, Moravec A. – Nečas A., Šindelka, Šindelka, Burget, Přikryl (56. Fabiánek, 71. Zmeko)- Dvořáček

Nenastoupili: Musil A., Kakáč, Horský