Vyberte stránku

Ve verejším zápase jsme změřili své síly se zatím nejlepším soupeřem v podzimní části s Jedovnicemi. Od úvodního hvizdu se hosté usadili na naší polovině a jejich dynamický pohyb s míčem i bez nám dělal velké problémy. Hosté ale měli v zakončení vychýlenou mušku a tak jsme šli do vedení my. Roman Přikryl oslovil svého bratra Radima, který s míčem obešel obránce a skóroval – 1:0.

Po úvodní brance se obraz hry nezměnil, hosté měli územní převahu, naši hráči hrozili z rychlých protiútoků. Po 20. minutách se hosté konečně prosadili a vyrovnali – 1:1. Neuběhlo ani pět minut a hosté se ujali vedení, když jsme nezachytili s míčem postupujícícho hráče snad už z poloviny hřiště – 1:2. Srovnání stavu hry se domácí fandové dočkali pět minut před půlí, když Zmeko nastřelil z přímého kopu tyč, míč se odrazil k Přikrylovi, který nastřelil brankáře Suchého, odražený balon poslal Manoušek do druhé tyče. Od ní se míč odrazil k Dvořáčkovi, který se na trápení svých spoluhráčů v koncovce nemohl dále dívat a zavěsil – 2:2.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a tak přinesla rozhodnutí standartní situace, které jsou v podání jedovnických exekutorů smrtelně nebezpečné. Pokorného rohový kop přímo do branky na vzdálenější tyč měl ligové parametry a gólman Novák díky drobnému spřistrčení míč jen tak líznul – 2:3.

Našim hráči dál bojovali, ale vyrovnávací gól se nám už vstřelit nepodařilo. Na závěr bych zmínil mladší žáky ze Smržovky, kteří jsou v Blansku na soustředění. Usilovně po celý zápas povzbuzovali naše borce a byli v pravdě dvanáctým hráčem. Hráči vnímali jejich skandování velmi pozitivně a po zápase jim i náležitě poděkovali!

Vavřinec – Jedovnice 2:3 (2:2); 10. Přikryl Radim, 40. Dvořáček

Novák – Zmeko, Burget, Moravec (Měšťan), Michlíček – Dokoupil (Musil A.), Přikryl Roman, Manoušek, Králík, Přikryl Radim – Dvořáček

Nenastoupili: Hrazdíra, Kakáč