Vyberte stránku

Utkání na půdě Lysic bylo z obou stran předem chápáno jako záchranářské. Oba týmy nutně potřebují body a v první půli se o ně více snažili domácí. Skvělým pohybem a chutí do hry se dostávali před naše vápno a pokoušeli se o zakončení. Z mnoha trestných a rohových kopů, které ochotně pískal nesmlouvavý hlavní sudí, se Lysice dostávali do nebezpečných střeleckých příležitostí. Dva přímé kopy směřující do branky zažehnal brankář s ostatním si vesměs poradila obrana.

Bohužel těsně před poločasem se po sérii našich chyb dostali do vedení Lysice. Špatný odkop Jelínka z těžké pozice odvrátil ještě hůře brankář jen na roh, po němž se míč díky nedůraznému bránění dostal na naši levou stranu, kde měli dva neobsazení domácí hráči šanci zakončovat i dorážet. Pokus o přehození brankář pouze srazil na nohu jednoho z útočníků, který jej propálil – 1:0. Brance předcházelo 5 našich chyb po sobě při bránění jediného útoku domácího týmu! Vzhledem k naší útočné impotenci bylo zaděláno na prohru.

V první půli jsme se zmohli jen na několik náznaků slibných šancí, které však povětšinou končili nepřesnou finální přihrávkou. Do jediné velké šance se dostal Dvořáček po akci z levé strany. Mezi brankovou sítí a míčem stál pouze obránce do kterého se Miloš neomylně trefil. Víc čistých šancí jsme za zápas neměli. V druhé půli se hra vyrovnala a postupně jsme přebrali iniciativu. Lysice se už dopředu netlačili a postupně zcela rezignovali na snahu hrát fotbal a logicky se plně věnovali bránění svého náskoku.

Jak tomu bývá, tím se připravili o výhodu a my se usadili na jejich půli hřiště. Lysické výpady s postupem času zcela ztratili na dynamice a hladu po míči. Bohužel naše neschopnost přesné přihrávky před soupeřovou brankou nás dost limitovala a v podstatě jedinými možnostmi na zteč branky tak byly centrované míče. Do dvou nadějných pozic se dostal urostlý Jelínek, ale proti dobře bránící přesile to měl těžké. Neujaly se ani dva odvážné výpady aktivního Tondy Moravce. Konec zápasu domácí zkušeně prozdržovali a mohli tak začít slavit cenné vítězství a důležité záchranářské body.

Lysice – Vavřinec 1:0 (1:0)

Musil T. – Burget – Janíček (Novotný), Jelínek, Slouka – Dokoupil, Šindelka Ro., Přikryl Ro., Moravec A. – Dvořáček, Musil A. (Fabiánek Jan)

Nenastoupil: Kakáč

Report z utkání z pohledu fotbalistů Lysic

Lysice – Vavřinec