Vyberte stránku

Jarní část sezóny 2013/14 otevřelo na domácím hřišti Béčko, které přivítalo Cetkovice. Připsalo si první jarní výhru, ale cesta k ní byla poněkud trnitá.

Kombinační hra Vavřince se tentokrát dařila o poznání lépe. To byl dáno nejen většími rozměry hrací plochy, ale i jejím stavem. Ve Vavřinci bylo totiž na podzim doseto, před prvním zápasem zvrtikutováno, pohnojeno i posečeno.

Hosté hráli aktivně a jejich akce končily až u pozorného gólmana Kočího. Vavřinec dobře kombinoval ve středu pole, ale v útoku vždy kousek chyběl. Výjimku potvrdil už v 9. minutě Hudec, jenž si zpracoval dlouhý míč, obešel svého strážce a zamířil přesně – 1:0. Ještě do přestávky měl oslavenec další gólové příležitosti, ale nemířil přesně.

Po přestávce Vavřinec malinko polevil. Ze hřiště se vytratil v první půli výborný Vágner, Růžičku nahradil Kubík, který se z podzimní formou také ještě nepotkal. V první půli chodily míče po pravé straně, po změně stran tomu bylo zcela naopak a zahrál si i Kovařík, ale stále to v útoku nebylo ono. Hudcovi zvlhnul střelecký prach, nepřesní byli i střídající Březina s Razákem.

Hosté přitlačili na pilu, vycítili svoji šanci. Pouštěli se do útoku ve více hráčích a byli nebezpeční, ale gólman Radim Kočí svoje spoluhráče podržel. První jarní vítězství je tak na světě a snad na ně naváže i Arsenal (Áčko).

Statistika

Benfika Vavřinec – SK Cetkovice 1:0 (1:0); Rozhodčí: Flek; Gól: 9. Hudec; Návštěva: 40 diváků

Sestava

Kočí R. – Slouka (75. Razák), Rybář M., Kakáč, Fabiánek Jiří – Růžička (46. Kubík), Vágner, Burget, Kovařík – Hudec, Zmeko (66. Březina)

Realizační tým: trenéři Vybíhal & Zmeko, pomezní Štolpa