Vyberte stránku

vavrinec-muzi-2014Před nadcházející sezónou Okresního přeboru 2014/15 došlo v týmu mužů k několika změnám. Po jarní části skončil své působení u týmu zkušený trenér Michal Porhinčák. Za jeho práci pro TJ Vavřinec se mu sluší poděkovat a popřát mnoho štěstí v následující trenérské činnosti. Od nové sezóny převezme tým mužů nová trenérská dvojice Jiří Vybíhal a Radek Štolpa. V souvislosti s touto změnou hledá Výbor TJ nového hlasatele na domácí zápasy.

Odchody

Do letní přípravy už nenastoupil Antonín Moravec, který si dává od fotbalu minimálně půl roku pauzu. Své působení v našem klubu ukončil zkušený Libor Klimeš. Už v průběhu jarní části se rozhodl dál nepokračovat další zkušený hráč Roman Šindelka. V souvislosti s těmito odchody a nedostatkem hráčů už v odehrané jarní části se rozhodl Výbor TJ po důkladné debatě a úvaze nepřihlásit B tým do další sezóny.

Další citelnou ztrátou je absence Michaela Kočího, který před několika dny podstoupil operaci tříselné kýly, doplněnou o nenadálé komplikace. Díky tomu si v podzimní části už nezahraje. Operaci oka absolvoval i Lukáš Březina. Oběma přejeme brzké uzdravení a úspěšný návrat na fotbalové trávníky.

Z klubu odešlo i několik dalších hráčů. Do Vilémovic přestoupil Kamil Němec, který tam už několik sezón hostoval a chytal v záložním týmu. V témže klubu budou hostovat i zkušený Pavel Zmeko a František Kubík. Jejich hostování je ale možné kdykoliv v případě potřeby TJ Vavřinec ukončit. Taková je ústní dohoda klubů. Vilémovice jsou ambiciózní tým a bojují o postup do krajských soutěží. Našim špionům se tak snad podaří zjistit recept na úspěch a přenést ho do našeho klubu.

Do Ostrova odešel na půlroční hostování gólman Radim Kočí, který potřebuje pravidelnou zápasovou zátěž a v Ostrově by se mu jí mělo dostat.

Příchody

Kolonka příchodů je v tuto chvíli prázdná. Mezery vytvořené odcházejícími hráči by měli zaplnit hráči širšího kádru, mezi fanoušky nepěkně nazýváni jako \“Béčkaři\“. Kromě mladých hráčů kteří převážně nastupovali za Benfiku jako jsou Vágner, Hudec, Jiří Fabiánek, Michal a Jiří Rybářovi, zůstávají i zkušení Sígl, Burget, Novák, Vybíhal.

Zvědavi jsme i na hráče střední generace jako jsou Kakáč, Slouka, Růžička. Soupiska týmu mužů je tím pádem trochu širší než bylo zvykem v minulých letech. Přinést by ale měla větší konkurenci v boji o místo v sestavě, hojnou účast v tréninkovém proscesu i dostatečnou možnost trenérům zareagovat na vývoj zápasu a sestavu okysličit.

Tak hodně štěstí!