Vyberte stránku

doubravice-15-1Když jsme do Doubravice odjížděli, věděli jsme moc dobře, jak bude utkání těžké a nic jsme nemohli hledět na to, jak na tom Doubravice v tabulce je. V zápase samotném se to pak potvrdilo. Na měkkém, rozbahněném a hrbolatém hřišti hráli domácí kopanou s množstvím nakopávaných balónů a agresivním náběhem hned několika hráčů do zakončení. Anglický herní projev doplnili domácí o anglický důraz, ne nadarmo patří k nejtrestanějším týmům v lize.

Úvod zápasu jsme tradičně prospali a zachránil nás až gólman Tomáš Musil. Na druhé straně se ocitl před gólmanem Radim Přikryl, ale zakončil slabě. Jakmile domácí zjistili, že hlavní rozhodčí nechává jejich tvrdé hře volný průběh, přidali na intenzitě. Téměř každá naše akce tak končila přidržením, pokopnutím, přistrčením.  Na gól se čekalo jen 12. minut, to další centrovaný míč prošel na vzdálenější tyč, kde nebyl hlídán Jan Daněk a jeho střela s pomocí teče obránce Vybíhala skončila v síti – 1:0.

Po půlhodince se nám podařila jedna z kombinačních akcí, jenže Radim Přikryl byl opět zastaven faulem, tentokrát odpískaným. Karta sice byla, ale až za slovní průpovídku útočníka Kovaříka. Faulující Blaha na rozdíl od našeho kverulanta, dohrál zápas bez žlutého napomenutí, což si rozhodně nezasloužil, viz jeho zákrok o chvíli dříve na Martina Sígla. Následný přímák bohužel skončil v kopřivách. To domácí do půlky přišli ještě se dvěma tutovými šancemi. Jednu chytil Musil v té druhé se domácí o gól připravili špatnou koncovkou.

Po změně stran odešel ze hřiště domácí špílmachr Michal Hájek a na hře domácích to bylo znát. Už nebyli tak nebezpeční směrem dopředu, bohužel dozadu to vždy nějak (spíše jakkoliv) ubránili. Když se jim to nepodařilo, vystavili jsme se do ofsajdu, soudě dle signalizace sudího Pospíšila. Přes tohle všechno ještě ve výčtu zbyly dvě šance Kovaříka a jedna Sígla. Ani z jedné se neurodilo a tak se ve hře na riziko přišla dvě minuty před koncem chyba Jirky Fabiánka, po níž unikl Daněk a utkání definitivně rozhodl – 2:0.

Souvislosti

Statistika

Doubravice – Vavřinec 2:0 (1:0); Góly: 12. + 88. Daněk; Rozhodčí: Jalový, Nečas, Pospíšil; ŽK: Kovařík (za řeči – 100,- Kč do kasy), Vybíhal, Michlíček

Sestava: Musil – Michlíček, Fabiánek Jiří, Přikryl Roman (c), Vybíhal – Kubík (68. Burget), Fabiánek Jan, Sígl, Rybář J. – Kovařík (71. Hudec), Přikryl Radim

Nenastoupil: Kakáč, Růžička, Slouka

Kouč: Štolpa