Vyberte stránku

vilemovice15-1Do jarní části vstoupili naši hráči pravou nohou, když v domácí premiéře nastoupili jako poslední tým tabulky, proti vedoucímu týmu Okresního přeboru Vilémovicím a porazili je 1:0.

Přitom Vilémovice nepřijely nijak oslabeny, naopak byly v plné síle. V sestavě byl Vorlický, Pernica, Korytář i Maroši, v brance nová akvizice Jakub Kyzlink. Od úvodu bylo jasné, kdo vede tabulku, ale naši hráči nechtěli prodat svoji kůži lacino a bojovali, jak se sluší a patří. Na první jarní zápas bylo zvědavo celkem dost fanoušků a tak na všechny nevyšel oblíbený zápasový program.

Vilémovice přitlačily na pilu zhruba po 20 minutách, když jim v tlaku pomohla série standartních situací. Rohové kopy Vilémovic tentokrát nemířily na bližší tyč, ale až za tu zadní a najednou nebyly tak nebezpečné. Vorlického přímý kop z prostoru před pokutovým územím mířil vedle. Hosté si šance vypracovali, ale nebylo jich tolik jako v podzimním zápase a buď je neproměnili nebo je zlikvidovala naše pevná obrana. Naše útočné akce nebyly v první půli úplně perfektní. Končily buď špatnou přihrávkou nebo nepřesným centrem do zabezpečené Vilémovické obrany. Díky tomu se šlo do přestávky za nerozhodného stavu.

I po změně stran diktovali tempo hry hosté, zejména Jiří Vorlický hrál opět výborně. Ale naši obránci jej s vypětím všech sil dokázali ubránit. Naše příležitosti přišly po úvodní desetiminutovce. Do bezprostřední blízkosti soupeřova brankáře se dostal Lukáš Rychnovský, ale levačkou minul. Podstatně lépe si o pět minut později počínal Radim Přikryl, který oklamal hostující obránce a pravačkou trefil přesně – 1:0.

Vilémovice ještě více posílily útok a přitlačily nás k brance, ale gól se jim vstřelit stále nedařilo. Naši hráči bojovali jako lvi a jindy chirurgicky přesné Marošiho centry míjely svůj cíl. Vavřinečtí fotbalisté zkrátka předvedli nejlepší výkon sezóny a odměnou jim byla senzační výhra nad vedoucím týmem tabulky, první v této sezóně na domácí půdě a první čisté konto pro brankáře Tomáše Musila.

Statistika

Vavřinec – Vilémovice 1:0 (0:0); Gól: 60. Radim Přikryl; ŽK: Fabiánek Jan (řeči – 100 kč do pokladny), Kovařík; Rozhodčí: Jalový, Flek, Mrázek; Návštěva: 85 diváků

Sestava: Musil – Michlíček, Randula, Přikryl Roman (c), Vybíhal – Rybář J., Fabiánek Jan, Gregor (46. Fabiánek Jiří), Kovařík – Rychnovský (89. Voráč), Přikryl Radim (85. Růžička)

Nenastoupil: Novák

Trenér: Štolpa, Vybíhal

Souvislosti