Vyberte stránku

Podruhé jsme se v letošní sezóně představili na domácím hřišti a po dvou prohrách jsme doufali v bodový zisk.

Hned v úvodu zápasu se našim hráčům podařila pěkná útočná akce, když Tajnai poslal do brejku Přikryla, Radim zamotal hostujícím obráncům nohy a přihrál Rchnovskému před prázdnou branku. Lukáš Rychnovský tak vstřelil svůj první gól v zelenobílém dresu – 1:0.

Jestli se diváci po slibném začátku těšili na další pokračování, museli být zklamáni. Jen o dvě minuty později se totiž urodila téměř stejná situace na strané druhé a také se stejným koncem. Míč za obranu přes naši pravou stranu, přihrávka před prázdnou branku a Stehlík srovnává na 1:1.

Vyrovnávací gól zapůsobil na naše hráče jako sedativum. Zejména v útočné fázi hry nám chyběl jakýkoliv pohyb. Dlouhé nákopy za obranu nebyly díky silnému větru úplně přesné nebo jsme si s jejich zpracováním nevěděli dostatečně rady. Vytvořili jsme si tak několik situací, kdy jsme se s míčem pohybovali okolo pokutového území, ale hostující gólman Heger zůstával stále nerozcvičen.

Letovice mají celkem mladý tým a snažili se neustále dostávat míče za naši obranu. Jejich akce byly nepříjemné, ale taky se z nich neurodilo. Nejblíže ke skórování byli hosté před poločasem, ale trefili břevno.

O přestávce jsme nevystřídali, jen trochu proměnili posty některých hráčů. Povykládali si o našem mizerném pohybu bez míče a na hřišti se v podstatě nic nezměnilo.

Letovicím se ve druhé půli zranili během krátké chvíle Stehlík a Martin Dvořák a jejich akce už najednou nebyly tak nebezpečné. Na hřišti tak byla k vidění jenda velká fotbalová nuda, ze které musely fanouškům bolet oči. Vysvobození přinesla 72. minuta, akce Rychnovského a faul v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil Marek Hudec – 2:1.

Po vstřeleném gólu malinko oživila hru střídání, když se na hřiště dostal Fabiánek a Suchý. Druhý jmenovaný Jiří Suchý nastřelil v dobré pozici tyč. Díky bojovnému výkonu se nám vedení podařilo do konce uhájit a získat tak první body v novém soutěžním ročníku.

Statistika

Vavřinec – Letovice 2:1 (1:1); Góly: 7. Rychnovský (Přikryl Radim), 72. Hudec (pen.); ŽK: Hudec, Přikryl, Michlíček, Kakáč; Rozhodčí: Jalový, Flek, Kočí; Návštěva: 60 diváků

Sestava: Musil – Michlíček, Randula, Přikryl Roman (c), Kakáč P. (74. Suchý) – Nečas, Tajnai, Hudec (77. Fabiánek), Kovařík (90. Kadlec) – Rychnovský (88. Novák), Přikryl Radim (89. Kakáč T.)