Vyberte stránku
Radim Přikryl v akci

Radim Přikryl v akci

Zápas s Kořencem, který je podobně ohrožen sestupem jako náš tým, se hrál o šest bodů a na hřišti to bylo znát.

Úvod zápasu poznamenaly dva hrubé přehmaty pomezního sudího Roučky, který už v 5. minutě posoudil kořeneckou malou domů jako přihrávku do ofsajdového postavení, neboť ji Radim Přikryl vystihl a uháněl sám na brankáře. Zdvižený praporek a následný hvizd rozhodčího ale akci zastavil a poprvé plály emoce na hřišti i v hledišti.

Neuplynulo ani deset minut a hosté provedli stejnou chybu podruhé a opět chyboval i Roučka, jenže hlavní rozhodčí hru nechal plynout. Přikryl šel sám na bránu, jenže neproměnil.

První půlhodinka i tak patřila vavřineckým hráčům. Po dvaceti minutách přihrál Přikrylovi mezi stopery Lukáš Rychnovský. Obránci hostí nedokázali Přikryla obrat o míč, ten jim utekl a poprvé skóroval – 1:0. Po několika minutách předvedl další podobnou lahůdku Vít Kovařík. Jeho přihrávka za obranu skočila Přikrylovi přímo na nohu a do běhu a druhý gól byl na světě – 2:0.

Pod dojmem snadného vedení a slibného náskoku domácí hráči polevili v pohybu, na jejich kopačky se začaly vkrádat nepřesnosti a rázem byla převaha Kořence na světě. Po půlhodince se v rychlé akci prohnali po naší levé straně, přetažený centr si zpracoval osamocený hostující záložník, obešel Jirky Fabiánka a vystřelil přesně k tyči – 2:1.

Hosté měli následně i další příležitosti ke srovnání, ale do přestávky se neprosadili.

Po změně stran se obraz hry nezměnil. Díky nepřesnostem byla k vidění spousta osobních soubojů, ve kterých byli hosté hodně důrazní a měli navrch. Po rozhodčím vymyšleném faulu kopali hosté volný přímý kop téměř z poloviny hřiště a provedli to přesně, hlavou překonali Musila v brance a bylo 2:2.
Rozhodující moment zápasu přišel o čtvrthodinku později. Nejprve Rychnovský pláchl po pravé straně, ale v koncovce ho zastavil hostující gólman. Chvíli na to si akci zopakoval a ve finální fázi volil centr. Ten sklepl Kovařík do předbrankového prostoru, kde se nejlépe orientoval kdo jiný než Radim Přikryl – 3:2.

Aby nebylo hlášení domácích střelců komplikované, obstaral gól jistoty opět Radim Přikryl, když po samostatném úniku obloučkem dopravil míč do sítě – 4:2.

Fotbal to tentokrát ke koukání moc nebyl, ale tři důležité body v boji o záchranu nakonec zůstaly doma.

Statistika

Vavřinec – Kořenec 4:2 (1:0); Góly: Radim Přikryl 4x; ŽK: Novák; Rozhodčí: Cápal, Jalový, Roučka; Návštěva: 70 diváků

Sestava: Musil – Fabiánek Jiří, Přikryl Roman (c), Randula, Nečas – Rychnovský, Fabiánek Jan (85. Voráč), Rybář M. (55. Kubík), Kovařík – Novák (70. Hudec), Přikryl Radim (89. Kadlec)

Nenastoupil: Kakáč

Kouč: Štolpa