Vyberte stránku

vavrinec-turnaj-2017V neděli 24.7. se tým mužů zúčastnil turnaje ve Vilémovicích. Naším soupeřem v semifinále turnaje byli běhaví dorostenci Ráječka hrající krajskou soutěž dorostu. Náš tým plný nováčků a s novým trenérem na lavičce během zápasu vyzkoušel hned několik variant složení obrany, zálohy i útoku a z pohledu diváka se patrně nejednalo o oku lahodící představení. Pro nás to však byl důležitý test.

V záloze odehrál utkání solidně nestárnoucí Richard Němec, v záloze a útoku se velmi dobře uvedl rychlonohý Petr Ondráček a zadní řady vyztužili Milan Brichta s Tomášem Vranou. Po brance inkasované v první půli jsme dokázali odpovědět díky úniku Petra Ondráčka. Ten sebral míč, který propadl po hlavičkovém souboji a dopravil jej na místo určení. Další branka již nepadla a tak podle pravidel turnaje následoval penaltový rozstřel. V něm až v sedmé sérii vystihl Musil střelecký pokus chlapce v černém a mohli jsme se tak těšit na finále.

O pohár jsme hráli proti domácímu výběru hráčů, kteří v minulosti působili nebo působí ve Vilémovicích. Proti nám tak nastoupila například současná opora Lipovce Ondra Školař, místní brankářská legenda Urbánek, několik hráčů A týmu Vilémovic nebo „vavřiňák“ Roman Šindelka. Vilémovice si v semifinále poradily s týmem Lažánek.

Zápas byl poznamenán únavou z prvního duelu a v dusném počasí docházely hráčům síly již v průběhu první půli. Z naší strany se vůbec nejednalo o pohledné utkání, ani o dobrý test. Spíše šlo o kondiční přípravu plnou nepřesností.

V závěru již hráli ti, kterým ještě zbyly nějaké síly a o nějakém systému nebo kombinaci nemohla být řeč. Jenže přes to všechno jsme byli střelecky úspěšnější než soupeř, který v několika dobrých střeleckých pozicích selhal. Hvězdou utkání se stal Pavel Zmeko, který v první půli z dálky trefil ukázkově pod břevno a ve druhé půli proměnil penaltu po faulu na unikajícího Radima Přikryla.

Vilémovice korigovaly skóre po zaváhání naší obrany, která opět nezachytila náběh útočníka, jehož střelu i dorážku Šindelky Musil vyrazil, na druhou dorážku však už byl krátký. Závěrečný nápor domácích vyrovnání nepřinesl a tak jsme mohli slavit vítězství v turnaji.

Úspěšný vstup do letní přípravy kalí pouze zranění útočníků Suchého a Ondráčka, kteří nedohráli první duel. Zranění by však měla být jen lehčí a hráči by během 2 týdnů měli být trenérovi k dispozici. Libor Novák tak prožil vítěznou premiéru na lavičce TJ Vavřinec a všichni si přejeme, aby se podobné výsledky přenesly i do sezony.

Semifinále: Vavřinec – Ráječko dorost 1:1; Ondráček

Finále: Vilémovice – Vavřinec 1:2; Zmeko 2

Vítězná sestava: Musil, Kakáč P., Nowak, Vrana, Brichta, Slouka, Kakáč T., Přikryl Ro., Němec, Nečas, Manoušek, Ondráček, Přikryl Ra., Suchý, Zmeko