Vyberte stránku

Svitávka přijížděla do Vavřince z pozice druhého týmu tabulky III. Třídy a také nejlépe střílejícího celu soutěže. Zároveň také týmu, který minulý týden prohrál doma s Lažany 1:2, jenž o týden předtím utrpěly porážku právě na našem hřišti.

Skóre zápasu otevřel už v 11. minutě Dominik Zmeko, který si s míčem na noze troufl na hranici pokutového území přejít přes čtyři obránce Svitávky. S notnou dávkou umění, ale i štěstí se mu to podařilo. Míč se mu snad dvakrát vrátil v mlýnici zpět na nohu, aby jej pak pohotově poslal gólmanovi Pavlovi mezi nohy – 1:0.

O dvě minuty později nabral rychlost s míčem u nohy Zmeko Ondřej, prosvištěl po pravé straně a s obráncem na zádech přesně vystřelil ke vzdálenější tyči – 2:0. Po dvaceti minutách to bylo o tři branky, když se ze strany levé trefil Michal Skoupý, po pěkném obloučku Součka – 3:0. První půlhodinu uzavřel opět Dominik Zmeko, když po rozborce hostující obrany naznačil střelu, obešel obránce a opět skóroval mezi nohy brankáři Pavlovi – 4:0.

Svitávka do přestávky zásluhou Tomáše Nováka snížila – 4:1, ale jak se ukázalo, byla to jen kosmetická úprava výsledku. Protože ani po změně stran se žádný obrat nekonal. Vavřinečtí hráči se sice po přestávce chvíli rozehřívali, aby poté opět přebrali nadvládu nad utkáním plně do své moci. Byli bezchybní a poctiví v obraně, nápaditě kombinovali, měnili si místa, vytvářeli šance a ty pak i proměňovali.

V 61. minutě zkompletoval Dominik Zmeko hattrick, když jej chladnokrevně oslovil Pavel Souček a na hřiště pustil Radima Přikryla, který na svůj další gól potřeboval přesně osm minut pobytu na hřišti – 6:1. V závěru pak ještě přidal díky svému důrazu další gól Michal Skoupý – 7:1 a těsně před koncem vstřelil gól i obránce Michael Kočí – 8:1.

Vavřinečtí hráči předvedli v příjemném podzimním odpoledni pěknou kombinační kopanou, porazili soupeře z popředí tabulky a nastříleli krásných osm branek. Co víc si může fanoušek přát? Snad je to, aby výkon zopakovali i za týden v nedalekém Ostrově, kde bývá půda velmi velmi horká.

Souvislosti

Statistika

Vavřinec A – Svitávka 8:1 (4:1); Góly: 11. Zmeko D., 13. Zmeko O., 21. Skoupý, 29. Zmeko D., 61. Zmeko D., 69. Přikryl Radim, 87. Skoupý, 90. Kočí M. – 44. Novák; ŽK: Zmeko D.; Rozhodčí: Roučka, Sehnal, Stloukal J.; Návštěva: 40 diváků

Sestava: Musil – Kočí M., Přikryl Roman (c), Rybář, Šindelka – Kadlec, Souček (80. Kakáč T.), Fabiánek Jan (73. Fabiánek Jiří), Zmeko D. (62. Přikryl Radim) – Skoupý, Zmeko O.

Nenastoupil: Vágner Lukáš

Trenér: Novák Libor; Vedoucí mužstva: Manoušek Radim ml.